dilluns, 11 de febrer del 2013

Crisi de sistema, crisi de valors

Avui l'scaramanga ens referia a la fauna que habita els dilluns a la tertúlia del Basté de 8:45h a 10:00h, i entre ells hi ha l'amic Marhuenda, que avui ha dit que creu la dació en pagament portaria a una crisi del sistema. La Rahola li ha citat irònicament la crisi nord-americana, país on sí que s'aplica la dació, com a mínim en gran part dels estats.

M'agradaria que el Paco Marhuenda reflexionés.

Segurament tants anys de dirigir un diari amb un target tant exclusiu li han emboirat el judici, però no és difícil veure que és una salvatjada seguir pagant la hipoteca sense poder gaudir de l'habitatge que s'està pagant. Perquè m'entengui, seria similar a que ell es compra un Jaguar, i per algun motiu que ell desconeix, com és quedar-se sense feina i sense estalvis, no el pot pagar i tot i així ha de continuar pagant-lo sense poder-lo gaudir. Espero que explicant-li així ho entengués.

Trobo que és just deixar de pagar per un servei que no s'està rebent. I més quan no es pot per causes de força major.

La crisi del sistema, en qualsevol cas, s'esdevé quan la gent ha de seguir pagant un pis que no té, i per tant ha de deixar de consumir, primer articles superflus o activitats d'oci, després es busca l'oferta i l'article més barat i al final es retalla fins i tot en articles de primera necessitat. Tot això amb l'aquiescència del govern, que sembla tenir clar rebutjar l'ILP de Stop Desnonaments, mentre gent que ja no pot més decideix treure's la vida abans que perdre allò pel que ha lluitat tota la seva vida i que, en principi, protegeix aquesta constitució, que és l'accés a l'habitatge.

Això sí que és una crisi del sistema.

2 comentaris:

  1. Rodó. Però la dreta no ho entendrà mai, això. Ells tenen assessors.

    Hi ha una frase que feu fortuna, que és "ser més ximple que un obrer de dretes". A tots aquells que votaren el PP i ara es troben en una mala situació per la incompetència del Govern Central, només els puc dir: ¡Disfruten de lo votado, señores!"

    ResponElimina
  2. "¿No volíeu democràcia? Pues aquí la teniu" Jep Cabestany

    ResponElimina