dimarts, 12 de febrer del 2013

La del canvi a última hora

La gent ja havia llençat la infanteria, la cavalleria estava arribant i l'ariet ja era a les portes del Partit Popular. Tothom s'havia fet a la idea que el partit del govern central, actualment amb majoria absoluta, votaria en contra de la Iniciativa Legislativa Popular que preveu la dació en pagament per a les hipoteques, mentre que ho faria a favor de la ILP que preveu que els toros i el circ que hi ha muntat al seu voltant siguin un bé cultural.

La poca coherència mostrada en el poc temps del seu mandat no feia pensar el contrari malgrat el milió i quatre-centes mil signatures.

Senyors, el miracle s'ha fet esperar, però ha arribat. Aquell feix de llum que il·lumina i dóna idees ha il·luminat les altes esferes populars que s'han rendit a l'evidència del què és lògic i han anunciat que votaran a favor de debatre la ILP de la dació en pagament. Acabar votant el que d'inici tenien pensat hagués estat un suïcidi electoral malgrat trobar-nos a més de dos anys de les presidencials.

Com va dir la senyora De Cospedal l'altre dia, "rectificar es de sabios".

Tot i així, no deixa de ser una decisió populista ja que en un país que es fa dir democràtic, que un govern voti a favor d'una mesura en favor dels electors, no es noticia. És a dir, que el PP voti a favor d'aquesta ILP no hauria de ser noticia. I si ho és, em dóna per pensar malament: es tracta d'una cortina de fum. Per tapar-se les vergonyes del Bárcenas, una finta.

Tanmateix no s'acaba aquí la cosa. Malgrat s'accepti a tràmit, caldrà veure si durant el debat no modifiquen el text o si directament no el rebutgen. Perquè ara ja han quedat bé amb el poble, però han de seguir quedant bé amb els bancs i altres entitats financeres.

1 comentari:

  1. Ha estat un cop d'efecte, però diria que han deixat la gent més confosa que contenta. De totes maneres, satisfacció.

    Tinc bastant clar que el suïcidi hores abans de dos jubilats a Mallorca ha tingut quelcom a veure.

    ResponElimina