dijous, 7 de febrer del 2013

No és una mera cimera

Avui (o ahir, segons com ens ho mirem) tenia lloc la cimera que va proposar el President Mas amb tota la colla pessigolla, per veure què poden fer contra la corrupció. En moltes de les tertúlies i xerrades que he vist per la televisió o escoltat per la ràdio últimament coincidien en que si les lleis que ja hi ha actualment es complissin en la seva totalitat, no s'haurien de fer pantomimes d'aquesta mena. Cosa que, d'altra banda, queda molt bé de cara a fer-se fotos i omplir-se la boca de bones paraules.

La gent del carrer, i mai tan ben dit, amb la quantitat de desnonaments que hi ha, no volem sentir paraules dolces ni fotos perfectament enquadrades, per a això ja existeixen Twitter i Instagram. La gent del carrer volem la veritat, i volem fets. Si cal que els polítics dimiteixin quan són imputats, si és el que la gent vol, doncs s'ha de fer. No pot ser que per a unes coses es digui que el poble és sobirà i que té dret a decidir, i per a altres coses la veu de la gent no tingui, redundantment, ni veu, ni vot.

El poble ha parlat, i vol que un polític plegui només que l'ombra de la sospita plani per sobre seu. Estem escarmentats, ja ha passat massa vegades que no podem treure un polític de la poltrona ni amb aiguarràs, ni amb aigua règia. O ara em diran que les amb les llistes amb 80 candidats no n'hi ha prou per cobrir els llocs que vagin quedant lliures...

Després, també ha parlat el senyor Navarro, i diu que si els polítics formen part del problema, també han de formar part de la solució. No senyor. La dita ho diu ben clar, "si no ets part de la solució, ets part del problema". No siguem com el gat de Schrödinger, que estava en dos estats alhora. Acceptem que una cimera de polítics parlant de corrupció no és la millor imatge que ens podem endur.

D'altra banda, Bárcenas declara com a imputat i Urdangarín recorre l'aval de 8 milions d'euros en considerar que és massa car. Rajoy segueix desaparegut, igual que Rubalcaba. Senyores i senyors, si cal votar Izquierda Unida a les properes eleccions, es vota, i si no, hi ha un munt de partits minoritaris que estaran encantats de reformar el sistema polític si tenen l'oportunitat d'entrar al Congrés. Ja que tenim el dret de votar, exercim-lo.

1 comentari:

  1. A mi em torna a cridar l'atenció una cosa: pel que sé, el pare d'aquesta cimera no és altre que Albert Rivera. Ho torno a dir: la va demanar el dia següent de prometre que enfonsaria el catalanisme... Aquest home em fa cada dia més por: ha aplicat el principi de la puta i la Ramoneta - tan propi de la dreta catalanista - al nacionalisme espanyol: Un dia t'apunyalo i li ofereixo la mà al PP i al Duran, i l'altre tranquils que us salvaré de la gentussa que corre pel PP i homes dolents com el Duran (encara no havia sortit el tema Pujol). Es nota que és advocat... Tan de bo el trinquin a ell (en realitat ho van fer un cop, quan va unir seu el partit d'esquerres i europeista a una coalició de partits d'extrema dreta antieuropeistes però ningú el va poder tombar ).

    ResponElimina