divendres, 8 de febrer del 2013

Europa, sous i iniciatives populars

Em queixo de que les reunions de monitors d'esplai són llargues, però els caps d'Estat europeus n'han tingut una que ha durat unes 20h, per acabar decidint que s'ha de ser més auster. Avui a la tertúlia del Basté ho comentaven, i és que degut a les noves incorporacions de la Unió Europea Espanya deixarà de percebre certes quantitats i en rebrà molt menys. Això l'amic Rajoy ho veu com un èxit, ja que de moment Espanya seguirà rebent diners en comptes d'aportar-ne... quina novetat!

Vull fer un afegitó, i és que en aquestes reunions europees que veiem per la tele, el meu pare sempre diu que l'únic que té cara de pàmfil és en Rajoy.

Doncs això, a la tertúlia comentaven que Espanya diu que Catalunya es queixa perquè li toca aportar, i ara que a Espanya li tocarà aportar, es queixen. Per mi, com si Europa vol intervenir Espanya, perquè total, els diners que rep solen anar a comunitats com Andalusia, Extremadura o Castella-La Manxa. I quan a Espanya li toqui posar diners per mantenir la seva amada Europa, li seguiran donant tant de suport (interessat)?

També han sortit en Duran-Lleida i en Trias parlant de sous de polítics. Venien a dir que els polítics són corruptes perquè tenen uns sous baixos. A veure, tenint en compte les retallades que s'han fet a tot arreu, no veig que s'hagin fet fora polítics (que d'aquests sí que en sobren), segurament amb l'excusa de què han estat escollits pel poble. Maleïda la gràcia de prostituir la veu del poble.

Coses com aquesta fan que encara que trobi polítics com en Mas dignes d'admiració, m'ho pensi molt moltíssim per tornar a votar Convergència. Alerta!

El dia d'avui ve completet, perquè a part dels dos temes comentats, s'han presentat dues ILP (Iniciativa Legislativa Popular), que tal i com diu el nom són iniciatives que presenta el poble perquè se'n facin lleis, una és sobre els toros i l'altra sobre els desnonaments.

Començaré per la dels desnonaments perquè em sembla més lògica. Penso que s'hauria d'admetre a tràmit, i que els diputats haurien de votar a favor d'instaurar la dació en pagament. Seria el més esperable en un país com Déu mana, però, ai mareta... Els polítics que tenim són capaços de votar en contra fins i tot d'acceptar la ILP a tràmit. (PD: M'acabo d'assabentar que hi han votat en contra o hi han votat en contra.)

La senyora Ada Colau, que ha sortit avui a la tertúlia del Basté, ha comentat que des de la seva plataforma estan pensant en dur a terme mesures un xic menys expeditives de cara a mostrar la seva disconformitat amb els polítics que votin en contra de la ILP. Per exemple fer com si es tractessin de morosos i posar-los-hi una o dues persones que vagin recordant quin tipus de polític tenen davant.

En canvi, volen transformar en bé cultural les curses de braus. Què?

És a dir, diuen que si legislen sobre això, poden fer que a Catalunya tornem a tenir toros. Ja posats, podem aprofitar que quan vinguin aquí certs polítics es posin una cua de toro (les banyes les porten posades) i els portem a la Monumental. Llavors potser sí que ens ho passaríem bé.

I ja posats, volen portar al Constitucional la declaració de sobirania, perquè trenca amb "la indisoluble unidaz de Ejpaña". Si realment tots els espanyols fóssim sobirans, no ens caldria monarquia, i seriem lliures per fer fora a la xusma política que se'ns ha enganxat com una miserable sangonera.

I de moment paro, que si no em sortirà espuma per la boca. Espanya, atura't que vull baixar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada