dimarts, 5 de febrer del 2013

Marioneta Rajoy ataca de nou

En Mariano Rajoy està de visita per terres germàniques, on hi tindrà lloc una cimera que comptarà amb ell mateix i la cancellera Angela Merkel, entre d'altres personalitats destacables.

Abans de marxar va donar una "roda de premsa" als periodistes, que, literalment va deixar més preguntes que les que va resoldre, més que res perquè no va resoldre cap dubte; no va deixar fer cap pregunta als periodistes. Va deixar anar un discurs enllaunat, d'aquells que solen ser prudents. Prudents i sobretot, ambigus. Negues tot, i no negues res, afirmes tot, i no afirmes res.

De tant ambigu, ja al país dels frankfurts, va dir que totes les informacions que havien aparegut referent a ell en els mitjans eren mentida "excepte algunes coses". És a dir, tothom del partit anava dient que TOT era mentida, i que si querelles per aquí i difamacions per allà, i surt en Rajoy i diu que "algunes coses no són mentida". Segur que la Merkel s'estava partint la caixa toràcica del riure que li deuria provocar, però tot i així va dir que hi confiava. El que s'ha de fer per mantenir els nivells de la prima de risc. Us imagineu que la Merkel hagués dit que no confiava en en Rajoy? L'ÍBEX 35 hagués quedat a nivells subterranis.

De totes formes, hi ha diferències més que destacables entre polítics fent declaracions. D'entrada, algú del PP o del PSOE té la credibilitat minvada, l'increïble cas de la credibilitat minvant. Com més anem pujant en les esferes d'aquests partits menys credibilitat tenen. Per exemple, el mateix Rajoy ha gastat tota la seva credibilitat, ningú, o molt poca gent es creu el que diu. I els ministres també tenen poca credibilitat, per exemple Ana Pastor, José Ignacio Wert i Cristóbal Montoro tenen un nivell de credibilitat similar a Rajoy. En De Guindos podria tenir més credibilitat, però dues paraules l'hi desgasten: Leman&Brothers.

Després de tot això, les enquestes arriben a restar-li fins a 50 diputats al Partit Popular, clar que amb la poca ombra que li fa el PSOE a hores d'ara, el segueixo veient com a favorit en una pròximes eleccions. I escolto comentaris de gent que diu que possiblement no vagi a votar en els propers comicis, però això ja és una altre tema.

1 comentari:

  1. De cara a les properes eleccions, si el PP ho segueix fent tan malament, encara es podria fer un govern social-comunista PSOE/IU, però alhesores vindrà un punt d'inflexió. A qui donarien suport CiU i PNV? Els prometran de tot per tal d'aguantar al poder, i es baixaran els panatalans tal i com feu l'Aznar el 1996. Compte amb la política de "peix al cove".

    El que és impossible és tombar-los: presentar un suplicatori ja seria difícil, i no et dic jo una moció de censura, que requereix majoria absoluta...

    ResponElimina