dimecres, 14 de novembre del 2012

Vaga? Sí, general!

Avui és dia 14 de Novembre. Ahir va ser Dimarts i 13, però és avui quan no hem de sortir de casa. Bé, en realitat el que els sindicats volen és que sortim de casa i ens manifestem per totes les coses que els polítics han fet malament, per exemple subvencionar els mateixos sindicats, fent que la majoria de discursos siguin buits. Però aquest cop és diferent, per dos motius.

El primer és que la vaga general s'ha gestat des dels sindicats europeus, per tant, és lícit pensar que serà molt massiva. El nom d'"Europa" té molta força (de fet, només quan convé). Això aniria bé per reforçar la moral dels sindicats d'aquí als quals sembla que ni empresaris ni empleats facin massa cas, ja que en les dues darreres vagues generals, el seguiment va ser força minoritari.

El segon motiu és que la vaga ocorre enmig de la campanya electoral, cosa que fa que la majoria de partits hagin decidit postposar/anul·lar els actes electorals per a aquell dia. Això pot ser, juntament amb la independència, els dos temes que regeixin aquesta època d'eleccions al Parlament. Els uns perquè d'entrada s'identifiquen amb els que ciutadans que pateixen i d'inici ja havien decidit restar-se un dia de campanya; els altres perquè han decidit a última hora que no faran campanya, per un motiu o un altre, i sigui com sigui són vistos pels altres com una mesura populista i propagandística; i els de més enllà que no la secunden, perquè creuen que ho estan fent bé, i que la cosa no va amb ells.

Per part meva, dono ple suport a la vaga. Crec que les polítiques de retallades-only són una manera de crear deflació, i això que no sóc economista. La cosa rau en que si una cosa està feta malament des de la base tot el que s'hi construeixi damunt serà fràgil. Si a sobre s'hi posen embenats en comptes de tractar la ferida d'arrel la cosa s'explica per sí mateixa. És una cosa que els polítics sembla que no entenen, quan és una cosa que s'aprèn a l'escola.

El que no faré és anar a la manifestació, perquè visc en un poble i no tinc ganes ni de fer interminables cues per entrar a Barcelona, ni tinc ganes de buscar aparcament i a sobre haver-lo de pagar, ni tinc ganes de que a sobre, em cremin el cotxe, que ja sabem com les gasten els brètols. En qualsevol cas, sou lliures d'enviar aquí els vostres missatges de suport (o contraris) a la vaga donant la vostra oponió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada