dissabte, 10 de novembre del 2012

El negoci de la independència


Degut a la crisi econòmica, a part de la gran quantitat de negocis que tanquen, molts opten per diversificar els seus estocs (estoc com a mercaderia, no com a arma). Si bé, amb tot això de la manifestació per la independència de l'11-S ara s'han posat a la venda tota mena d'articles amb senyeres i estelades, per exemple en un basar regentat per xinos del carrer Entença hi tenen penjada estelada (mida estàndard per penjar al balcó) en l'aparador i diguem que no crec que els propietaris siguin gaire independentistes, però si una cosa ens uneix tant a catalans com a xinesos, a part de Messi, és que la pela és la pela.

També, últimament he escoltat per la ràdio que els quioscos ja tenen a la venda la polsera catalana, i no només això, sinó que tota mena d'articles augmenten les seves probabilitats de ser venudes si porten una senyera o una estelada, per tant, catalans i catalanes, si teniu una fàbrica fems i esteu a punt de tancar perquè no veneu un merda, literalment, poseu-hi senyeres i estelades, i veureu com no teniu bestiar suficient per proveir-vos. Altres articles menys estrambòtics també es venen, com encenedors.

Per a aquells que la paraula independència els posa els pèls de punta, i la indisoluble unidad de España és el seu mantra, també tenen la seva oportunitat de negoci, i és que per tal per fotre, els espanyols són capaços de comprar articles amb la bandera espanyola i la del pollo i dir que n'han venut més que els articles amb motius catalans. Així que ja ho sabeu, si no us agrada la independència i preferiu que us governin des de Madrid, primer, no sé què feu mirant aquest bloc, i segon, dediqueu-vos a vendre banderes espanyoles, el millor moment és quan la sel·lecció espanyola de futbol acaba de guanyar un títol important, aprofiteu-ho doncs, per fer uns calerons, que si us ha d'ajudar l'estat, anem bé per anar a Sants.

I això és aplicable a la venda de diaris i de bilis televisiva. Diaris con El Mundo o La Razón i canals de televisió com la de l'icona del toro o d'altres més majoritàries com Antena 3 o Telecinco es freguen les mans amb això de l'independentisme, que més enllà d'agradar-los-la o no, a còpia de dir mentides i mitges veritats i de cridar i difamar i calumniar, es van fent el seu mercat, fan els seus articles, i la gent ho compra i ho mira. Si llegiu aquest bloc és probable que no compreu cap dels diaris esmentats, suposo que per cuidar la vostra salut mental, però no és improbable que mireu programes de les televisions centralistes, a les que els hi falta poc per posar el NO-DO, encara que sigui per riure. Per a això ja hi ha els de l'APM? que pobrets s'han d'estar mirant aquests programes tot el dia per poder fer el programa, penseu en ells, i en que més espectadors vol dir més diners per publicitat. No financeu mala educació, si us plau.

No senyor, aquesta mena de gentussa és la que es mereix estar aturada, i no la quantitat de gent amb estudis que està a l'atur.

I per més que diguin que no estan a favor de la independència, el que els agrada és aquest estat de crispació que els permet, com els carronyaires que són, obtenir notícies fresques cada dos per tres i omplir articles i noticiaris amb bilis, i merda.

En conclusió, veneu moltes senyeres i estelades i banderes espanyoles, però no doneu peu a mentides i mitges veritats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada