dimecres, 24 d’abril del 2013

Sant Jordi, calerons per colònies

Sant Jordi és un dia tant important pels catalans que durant aquest període de 24 hores la gent oblida el panorama actual i surt al carrer, i passeja, i tria i remena llibres, que potser mai llegirà, però el fet de divertir-se, d'esbargir-se l'omple d'energia per esforçar-se encara més a partir de l'endemà. Sant Jordi és el Sant Valentí dels catalans, també.

És habitual veure gent venent roses per Sant Jordi, i és cada cop més habitual veure gent jove, estudiants, venent roses per Sant Jordi. Ja sigui per pagar-se el viatge de final de curs, o bé final de carrera, o fins i tot si la carrera és llarga, he arribat a sentir a parlar de viatges de meitat de carrera. La finalitat pot ser noble, o no, depèn del costat del prisma que es miri.

Vendre roses per reduir pèrdues d'unes colònies?

Això és el que estat fent aquest matí. Atendre una paradeta, juntament amb companys monitors d'esplai, esperant que les ànimes caritatives compressin roses. M'agrada veure, doncs, com la gent fa un esforç quan li expliques que el que estàs fent va dedicat als nens, i com t'agraeixen les ganes que hi dediques, que reconeixen la feina que fem els monitors.

És molt més satisfactori que el fet que un polític, o una personalitat reconeguda, ho digui. A menys que el polític en qüestió hagi tingut a veure amb el món de l'educació en el lleure, com va passar quan el conseller Cleries va fer un discurs a la primera Trobada Catalana de Monitors a Lleida, ja que ell ha estat monitor i director d'un esplai i ja sap el pa que s'hi dóna.

I és que la tasca monitoril no es redueix únicament a la tarda de dissabte, doncs habitualment s'han de fer un munt de reunions i tants d'altres sacrificis per tal d'aconseguir tot tipus d'ajuts per tal que cap nen es quedi sense esplai o sense colònies. Papers de beques i subvencions, vendre roses per Sant Jordi, en són alguns exemples. Malgrat tot, aquests sacrificis són més suportables quan el grup està cohesionat i hi ha bon ambient, i les coses es fan en companyia.

Demà, però, tot tornarà a la normalitat, això vol dir que dissabte hi ha esplai. Per tant els monitors dels esplais hauran de reunir-se durant la setmana per tal de preparar la tarda.

1 comentari:

  1. El món de l'esplai i de l'escortisme han fet pujar Catalunya.

    Jo mai em vaig adaptar a la vida d'esplai, les relacions socials no eren (ni son, però he anat millorant) el meu fort.

    ResponElimina