dijous, 25 d’abril del 2013

El Senyor Martines: una rondalla.

Avui no deixaré ningú a parir ni parlaré estrictament de política, tot i que el conte va que ni pintat per l'augment de l'edat de jubilació. Avui us vull explicar una rondalla que Eugeni Jofra, àlies Eugenio, feu popular els anys setanta del segle passat, adaptada als nostres dies. M'ho regalo per ser la meva onomàstica.

Conençem doncs:

El saben aquell que diu que el Senyor Martines... El Sr. Martines és un funcionari jubilat de 70 anys que no està disposat a passar els seus dies de tardor de la vida avorrit, i demana a un amic que té a l'Ajuntament de Barcelona si no tindria una feineta per ell, per a passar els dies. L'home li va al Trias amb la sol·licitud i l'alcalde contesta:

"Xí, home, xí, nexexito un aixudant addixional de despaix, no? El podem tenir seixeixant documentació i fent aqueixtes feinetex. Així enx eixtalviem un wecari, no?"

A així el Sr. Martines comença a traballar a l'Ajuntament del Cap i Casal. Un bon dia visita Barcelona Sa Majestat la Reina Isabel II d'Anglaterra, i tot just entrar al despatx veu el Sr. Martines i li diu:

"By Jove, Mr. Martines, what a surprise! I'm so glad to see you again!"

El Batlle es queda amb la boca oberta.

"Cawam, Martineix, coneix a la Weina?"
"De tota la vida, Sr. Trias"

Setmanes després és François Hollande que acudeix al despatx de l'Ajuntament. Veu el Sr. Martines i li diu:

"Ah, bon jour, Martines, mon cher ami, comme vous ici"

S'abracen i es fan dos petons.

El Trias ja flipa en colors

"Coi, Matineix, coneix el gal, també?"
"De tota la vida, Sr. Trias. Mireu, és que jo coneixo a tohom, sap?"
"Home, a tot, tot el món"
"Collons que sí. Miri. Quan vaig a Roma, surto de tant en tant amb el Papa a quan fa la Missa de l'Àngelus"
"Xí home!"
"Doncs si vol en fem la prova. Demà passat anem a Roma i s'ho demostro"

Intrigat, Trias viatja a Roma amb el Sr. Martines i es dirigeixen a la Plaça de Sant Pere, que ja està a rebentar de gent.

"Vostè esperi'm aquí i quan s'obrin les portes del balcó de la Basílica, em veurà rere el Sant Pare"

El Sr. Martines es perd entre la gentada.

Arriba l'hora de l'Àngelus, i, efectivament, el Papa Francesc fa la seva sortida al balcó, i, flanquejant-lo, rere seu, amb els membres de la Cúria hi ha el Sr. Martines en persona.

A Trias li agafa un cobriment! Tothom corre a socórrer el batlle. Es recupera de seguida. El Sr. Martines és al seu costat, ajudant-lo a aixecar-se.

"Ho veu Sr. Trias? A què s'ha quedat impressionat en veure com sortia amb el Paquito?"

"Què collons impreixonat! Impreixonat m'he quedat quan aquest wus del costat m'ha pweguntat: "извините пожалуйста, però em podwia fer la wondat de diw-me qui és aquest sinyor de blanc que ha xortit davant el  Xr. Martineix?"

1 comentari: