dimarts, 14 de maig del 2013

La major desigualtat és l'igualtat absoluta

Sembla que hi ha gent que no ho entén.

O ho entén a la seva manera.

M'estranya que gent com Monago, Ignacio Fernández o la Cospedal encara no hagin proposat que tots els habitants d'Extremadura, Madrid o Castilla-La Mancha, respectivament, tinguin un sou igual al dels polítics que els representen, ja que se suposa que tots els espanyols són iguals davant la llei. Deu ser que és inconstitucional que tothom cobri el mateix. I ja sabem com els agrada etiquetar-ho tot com a inconstitucional o anticonstitucional, o nazi.

Ara bé, ningú diu res del concert econòmic basc i navarrès, ni de la particularitat fiscal de les Illes Canàries, i no sé si Ceuta i Melilla també tenen alguna singularitat.

És de sentit comú, o hauria de ser-ho, pensar que no tothom té les mateixes necessitats, i això no hauria d'anar en contra de la Constitución.

Sembla que, bé, de fet no ho sembla, els hi surten feridures als barons espanyols cada cop que Catalunya mira pels seus interessos, que molts cops solen ser similars als dels valencians i balears. S'omplen la boca de solidaritat, però quan els toca cedir o fer un petit esforç, no en passen ni una. D'altra banda, els bascos i navarresos no diuen ni piu, no fos cas. I els mateixos balears i valencians pateixen de transtorn bipolar en què per una banda, com a "espanyols de bé" senten la irrefrenable necessitat de triturar tot el que vingui de Catalunya, i d'altra banda es moren de ganes de fer un front comú.

I cada cop que surten tota la flora i fauna casposa i ultraespanyolista i diuen de les seves generen, no només més vots per a ells i els seus partits, també aquí a part de la indignació, també generen nous independentistes.

El pitjor de tot és que encara que els barons peperos diguin missa, el Rajoy i el Montoro estan negociant amb el president Mas i en Mas-Colell, i en cas que s'aconseguixi un (sic) repartiment asimètric del dèficit, l'estat ens tractarà amb l'actitud perdona-vides i paternalista del que et treu les castanyes del foc, quan són ells mateixos els que han causat aquesta situació de desigualtat.

Espero que, malgrat l'estat espanyol sigui una mica més comprensiu, la gent no defalleixi en la seva ànsia per aconseguir la independència i un estat propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada