dimecres, 15 de maig del 2013

[ARA] 100.000 firmes en un mes perquè Europa reconegui el dret d'autodeterminació

Extret del Diari ARA: http://www.ara.cat/politica/Signatures-autodeterminacio-Europa_0_919708233.html

La campanya '1 milió de signatures per l'autodeterminació' de la International Commission of European Citizens (ICEC), integrada per moviments socials independentistes catalans, escocesos i flamencs, ha arribat a les 100.304 firmes en un mes. La campanya on-line, iniciada el 16 d'abril, ha desbordat els impulsors, que, segons han explicat en un comunicat, han hagut de "replantejar les sessions informatives programades".

La campanya es proposa arribar al milió de firmes en un any per tal que les institucions europees declarin "formalment i explícita" el reconeixement del dret a l'autodeterminació dels pobles que recull la Declaració Universal de Drets Humans. Els impulsors de la campanya han recollit el suport del Rector de la UB, Dídac Ramírez, o el Professor Emèrit i Catedràtic de la Universitat de Munich, Ulises Moulines.

Catalunya, al capdavant

La demanda l'encapçala Catalunya, i segons els organitzadors de la campanya, Alemanya és el país que "demostra, per ara, una complicitat més marcada". També arriben adhesions d'Estats Units, Noruega, Egipte, Mèxic, Canadà i el Japó. Ara bé, els suports externs a la UE no seran comptabilitzats i tindran tractament de "suport testimonial". Els 600 ajuntaments de l'Associació de Municipis per la Independència faran de recol·lectors dels sobres amb les firmes que es recullin de forma presencial.

La campanya de pedagogia internacional va iniciar-se durant les consultes d'independència i per via de la comissió internacional de la 'Coordinadora per la Consulta sobre la Independència' encapçalada per Anna Arqué. Es proposa recollir les complicitats democràtiques que existeixen a Europa sobre el dret d'autodeterminació.

-----

Aquí teniu el web de l'Assemblea Nacional Catalana versió Internacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada