dimarts, 26 de març del 2013

Terrorisme polític

Patètic. Infame. Desolador. Qualsevol qualificatiu es queda curt davant les declaracions de la delegada del Gobierno a Madrid, una tal Cristina Cifuentes. Es veu que els governadors civils, o en el cas que ens ocupa, les governadores civils, com la Llanos de Luna ho és a Catalunya o la recent descoberta Cifuentes a Madrid, tenen poca feina, i s'avorreixen, i acaben fent o dient coses molt discutibles. Deu ser que hi ha algun, o alguna, personatge del PP que es posa calent amb les dones dominadores i amb caràcter.

Doncs la Cifuentes aquesta l'ha cagat bastant en relacionar la senyora Ada Colau i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) amb ETA, que recordem que ja s'ha dissolt, i partits "filoetarres" (tal i com els agrada dir als de la seva "calanya"). Recordem que des de fa poc, la PAH ha començat a increpar els diputats del PP prop de la zona on viuen amb cartells en botigues i gent de la mateixa plataforma escampant veus.

Des de cal Basté i cal Cuní, ja li van dir a la senyora Colau que aquesta manera d'actuar no és la millor si es vol conservar la bona imatge de la plataforma ciutadana, el "escrache", o escarni, en català correcte. Jo crec que sí és una bona manera per dos motius. El primer és que els mateixos polítics durant la campanya electoral sí que es permeten el luxe de demanar el vot casa per casa, enviant cartes amb programes polítics, en el millor dels casos, que no compliran, en quasi la totalitat dels casos. El segon motiu és que els polítics són personatges públics, i per tant tenen el deure d'escoltar el que la ciutadania els ha de dir, com a representants seus que són.

Ja ho sabíem, però la guerra bruta ja ha començat, i Catalunya no és l'única víctima. Qualsevol que els ofereixi oposició és susceptible de ser increpat, al més pur estil feixista. Això és feixisme i no el que pretén la PAH.

Un altre dels temes d'actualitat és el de Xipre. Amb tot el xivarri que s'ha causat, crec que el Gobierno s'ha quedat sense pólvora quan deien que si Catalunya passés a ser independent quedaria permanentment i eterna fora de la Unió Europea. Ara s'ho estan menjant amb patates. I amb accions de Bankia, que també els han petat a la cara. I les preferents, que és un altre tema de rabiosa actualitat, també els estan a punt de petar a la cara.

Mirem-ho pel costat positiu, cada dia queda un dia menys per a les eleccions generals.

1 comentari: