dimecres, 13 de març del 2013

Corredor Madrid-terrani

Avui estava, com cada dia, escoltant la tertúlia de cal Basté, i han comentat que el Govern central havia inclòs en alguna clàusula amagada entre papers una desviació del traçat original del corredor mediterrani que feia que el tren es desviés a València per anar a Madrid, per arribar a Catalunya a través de Saragossa. La mania de fer-ho passar tot per Madrid, sigui o no necessari. Són capaços de crear un accés directe al seu ordinador i que hagi de passar per Madrid.

Amb tants informes ficticis que estan apareixent últimament, crec que seria una bona inversió demanar un peritatge sobre si Madrid aguantarà totes les infraestructures que hi volen posar i que no necessita, o bé s'acabarà enfonsant al Manzanares, com li va passar a l'Atlàntida, però en versió cutre.

El més fàcil d'assimilar és que el corredor mediterrani ha de ser la drecera per poder enviar a Europa ràpidament les mercaderies que arribin als ports per via marítima, i fins on jo sé, ni Madrid ni Saragossa tenen port, com a molt port de muntanya, però allà normalment no s'hi troben vaixells. De moment vaig donant per assumit que no veuré construït el corredor mediterrani en vida.

D'altra i allunyant-nos de la via del tren, que no acostuma a ser bon presagi, anem a l'abisme al que en Montoro vol abocar les comunitats. Avui l'Oriol Junqueras ha fet un petit discurs al Parlament on volia fer veure que l'objectiu de dèficit que plantegen des de Madrid és impossible de complir, fins i tot tancant l'aixeta pública a la televisió, a les universitats, als hospitals i tancant el Parlament i els bombers i els mossos.

En Montoro admetia, però, que si Europa li permetés flexibilitzar el dèficit, hauria de dialogar amb les comunitats, però coneixent el seu modus operandi em sembla que veuré construït el traçat original del corredor mediterrani abans de veure l'objectiu de dèficit flexibilitzat a les comunitats.

Tal i com està tot potser seria més ràpid contractar una tartana tirada d'ases que es dediqués a anar d'Algeciras a la frontera amb França, i així segur que el negoci de tartanes i el de cria d'ases refloten.

1 comentari:

  1. Només tinc una cosa que dir als molts valencians, castellonencs i tarragonins que voten PP i que per raons de negocis han d'anar constantment a Barcelona: Disfruteu del que heu votat i, en el primer cas, de la volteta que haureu de fer per Madrid i Saragossa abans d'arribar a Barna. Als altres dos, només puc dir-los que són una colla de tòfols, i ho diu un que és mig castellonenc per origen (amb un quart gironí i un de madrileny, d'aquí em ve que siqui un castís català).

    ResponElimina