dimecres, 6 de març del 2013

Setmana mogudeta

Si la setmana començava moguda per les declaracions de Jorge Fernández Díaz i per la dimissió de Martín Rodríguez Sol, fins ahir fiscal de l'estat en cap de Catalunya, avui ens hem despertat amb la mort de Chávez, el cabdill veneçolà.

He de dir que amb això de les dictadures i el secretisme d'estat no me'n refio de les dates de mort, ja sigui amb Franco, amb Bin Laden o amb el mateix Chávez. Potser portava mort una setmana o un mes i fins ara no s'han decidit a "treure els morts de l'armari". Sigui com sigui, el chavisme com a tal deixarà d'existir. Si entra Maduro a president, llavors entrarem en la fase chavista-madurista, però tot seguirà com fins ara.

El meu pare em comentava que Evo Morales serà el nou Chávez de l'Amèrica Llatina, de moment ja ha començat amb algunes expropiacions, només li falten unes poques ganes més de fer-se notar i cridar l'atenció sortint per la televisió.

No tot passa a l'altra banda del món, però. I potser l'scaramanga s'anima a fer una articulet al respecte.

Ahir De Guindos deia que Brussel·les no demana més esforços a Espanya, que ja ha fet els deures (malgrat moltes retallades les han hagut d'assumir les comunitats i les alcaldies), i que no es planteja l'augment d'impostos ni altres reformes. Avui ha sortir Montoro a dir que "nunca digas nunca". I després s'exclamen quan veuen la quantitat de vots que perden amb les seves mesures a les enquestes.

I passant a l'agenda televisiva...

Avui a Singulars, amb Jaume Barberà, entrevista una senyora que va ser de les impulsores de la reforma islandesa que va deixar caure els bancs i va jutjar els polítics. La cosa promet. Si no ho podeu veure avui, ho repeteixen diumenge a la nit, després de Pan Am.

1 comentari: