dijous, 20 de desembre del 2012

Doncs quina merda d'autonomia...


Se suposa que quan es van establir les autonomies era perquè tinguessin prou autonomia, tal i com la mateixa paraula diu, perquè poguessin decidir coses importants per elles mateixes. Sembla, doncs, evident que certs sectors no han acabat d'entendre algun d'aquests conceptes.

Certa gent em recorden aquell senyor que es deia "Juan Palomo", perquè ells posen les regles del joc i ells decideixen quan complir-les i quan no. És evident que la constitució es va fer per a alguna cosa, però el que no es pot fer és que quan no t'agrada una norma anar sempre a l'amic Tribunal Constitucional per veure què hi pot fer, i quan et convé treure l'exemplar de la constitució i no en parlem més.

A sobre, ha estat finalitzar el pacte ERC-CiU i a la meseta li ha faltat temps per anar fent declaracions que més aviat semblen amenaces al més pur estil mafiós. El Ministre d'Hisenda vol treure-li a Catalunya el que primer li pren amb impostos, i que després li ha de donar perquè no arriba a pagar factures. És com si li demano a algú el seu sou d'un mes, i quan el pobre ja no pot més em diu que li deixi uns diners, jo els hi deixo i després encara l'amenaço amb treure'ls-hi. Increïble.

Encara hi ha més.

Els diaris mesetaris treuen portades com aquesta:

Portada Diari El Mundo - 20/12/2012 - suspensió autonomia

Sigui veritat o no, això demostra un esperit democràtic nul.

Perquè em pregunto què passaria si realment l'estat suspengués una autonomia. O si s'empresonés un polític a causa de la seva opció política, quan s'haurien d'empresonar molts polítics per fets comprovats, com robar diners als contribuents o gestionar malament durant el seu mandat. Això ho ha de veure Europa.

1 comentari:

  1. D'això se'n diu "Democracia a la española": És a dir "O hablas, piensas y follas en español" o te mandamos el ejercito para que aprendas".

    Ja ses sap que a Castilla 2.0 (España) el terme "pacte", "Democràcia, la de debò" entre altres coses similars no existeixen.

    ResponElimina