dissabte, 8 de desembre del 2012

Prendre's seriosament la política


Des del 25-N s'ha especulat molt sobre l'estabilitat del govern català. Que si pactes aquí, que si pactes allà, però la cosa està molt magra si a sobre afegim l'orgull propi dels partits. Vegem amb qui podria pactar CiU:

Començarem pels partits amb menys representació:

UPyD: Home, tant poca representació no...

CUP: Tenint en compte que les CUP venen a ser uns anti-sistema, no crec que tinguin gaires ganes de pactar amb partits dins del sistema. Tot i així prefereixo donar-los un vot de confiança i deixar que em sorprenguin. D'altra banda, són d'esquerres, i CiU és de... dretes (més o menys, més aviat centre-dreta).

C's: Aquests han atacat durant tota la campanya a tot ésser vivent, però com que són pragmàtics i populistes, si es proposa una mesura de les que ells han fet bandera, segur que la voten a favor, l'hagi proposat qui l'hagi proposat. Sense manies.

IC-V/EUiA: Aquests tenen la pinta de votar propostes que vinguin de partits d'esquerres, presumiblement PSC i ERC. Com que l'Herrera es volia disputar els escons amb les CUP, probablement s'abstinguin en votacions que provinguin d'aquests nouvinguts al parlament, com a mesura d'escarment per haver-los tret escons.

PP: Aquests estan discutits amb CiU, i ignoren el PSC, per tant qualsevol mesura que provingui d'aquests dos partits serà immediatament votada en contra. Les propostes d'altres partits també les votaran en contra, perquè els altres són d'esquerres, a excepció de C's, a qui votaran en contra perquè els hi ha restat votants (la diferència entre ser populista (C's) i ser demagògic(PP)).

PSC-PSOE: Aquests no saben on són, ni saben que volen, per tant no votaran a favor ni d'uns ni d'altres. I a sobre diuen que són l'alternativa... llegir per creure. Sensata. *riure*

ERC: Qui anava a dir que algun dia diria que aquest sembla l'únic partit seriós de l'oposició. Clar que, si volen que el país funcioni, ni que sigui a mig gas, i per reduir dèficit, han de donar suport a CiU. Aquest cop no s'aventuraran a formar part del govern, però diuen que no li ho posaran difícil a CiU, sempre i quan no es traspassin unes línies vermelles. Podem dir que ERC durant aquesta legislatura seran la clau, ja que són els únics que semblen disposats a parlar i pactar amb qualsevol, sempre que la proposta sigui sensata.

CiU: Els guanyadors de les eleccions, però amb una majoria de m*rda. Estan obligats a fer pactes amb qui sigui. Acords amb ERC, PSC i PP, per separat serien suficient per dur endavant propostes, però el PP ja ha dit que no pactarà amb CiU, el PSC també ho ha deixat més o menys clar i només queda ERC, que té a CiU agafat pels dallonses.


Vist aquest panorama de "ara no pacto amb tu perquè has pactat amb l'altre", només em queda no prendre'm la política seriosament. Més aviat sembla un pati d'escola... On Rajoy fa de professor i Merkel de directora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada