dimarts, 18 de desembre del 2012

Queden uns serrells

Després de les eleccions al Parlament i del terrabastall que es va produir on tothom esperava que en Mas separés les aigües ja que ho deien les enquestes ara arriba el patir de valent mentre esperem la nostra ansiada independència, o com a mínim un referèndum. Cal tornar a formar parlament, nomenar consellers, etc.

Els d'Esquerra, que han après dels errors passats, no volen passar a formar part del poder, o com a mínim no mentre Catalunya no sigui independent. Però vist que CiU comparteix amb ells part del programa per dur la consulta/referèndum al poble, s'han ofert per dur a terme pactes estables, en gran mesura en dos temes diferenciats que són la consulta/referèndum i els pressupostos.

Per la part econòmica, no es posen d'acord en alguns temes socials, cosa normal ja que CiU no és d'esquerres, precisament, i ERC no és de dretes, tal i com indica el seu nom. Cal ajustar tant els pressupostos que CiU advoca per les retallades mentre que ERC ho fa per aplicar taxes per aconseguir ingressos.

Per la part política, estan d'acord en gairebé tot o això diuen gran part dels mitjans catalans (els mitjans mesetaris s'encarreguen de posar el ventilador de la merda), però hi ha un tema de vital importància que sembla que té les coses en punt mort, que és la data de la consulta.

Ahir, mentre escoltava "El Món a RAC1" amb en Jordi Basté, durant la tertúlia han contactat amb els Oriols (no, no m'he confós amb els Òscars), Oriol Pujol i Oriol Junqueras, un de cada partit implicat. Segons el primer, només "queden uns serrells", i ja està tot encaminat, optimista de mena. El segon admetia que malgrat estar les negociacions encarrilades, estar encarrilat no és estar completament tancat. En Junqueras també va reconèixer que per "data de la consulta" no vol dir explicitar la data concreta, però més aviat un any de referència (2013, 2014...).

Vista la cosa, Convergència i Unió podria escindir-se i Convergència Democràtica de Catalunya podria formar coalició amb Esquerra Republicana de Catalunya i dir-se, per exemple, Convergència Republicana de Catalunya (CRC) o Democràcia Republicana per Catalunya (DRC). Unió Democràtica de Catalunya podria passar a dir-se Unió Popular, o Unió de Ciutadans...

D'altra banda, en Rajoy segueix mentint més que parla i parlant del que no sap, igual que l'Aznar, que està de gira amb el seu llibre, com diu en Basté, "Meseta Tour"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada