dimarts, 1 d’octubre del 2013

Senyals

Avui parlarem del tema de moda: els pressupostos del Gobierno. Concretament del que falta dels pressupostos.

La dada: el 25% que ha rebaixat el Gobierno de la partida pressupostada respecte de l'any passat destinada a Catalunya referent a la inversió en infraestructures. Suposo que és això el que es coneix com la "Marca España", anar en contra del que dicta el sentit comú, i és estrany, perquè això de "dictar" sembla que a les espanyes ho porten força bé.

I a sobre el macarra d'en Montoro, amb to de perdonavides, ve i diu que amb això Catalunya n'hauria de tenir prou per tornar a ser el motor econòmic d'Espanya. Ara, això sí, després volen diàleg, com si aquí res hagués passat.

I encara que sortim al carrer, segons ells, haurien de sortir com a mínim uns 20 milions de persones al carrer a queixar-se dels pressupostos o de qualsevol altra cosa, i fins i tot i així encara dubto de si farien servir la ja famosa "majoria silenciosa", que ve a ser la meitat de la població espanyola.

Dit això, no li dóna al Margallo per sortir i dir que al Gobierno els preocupa que Catalunya es vulgui separar? Diu que com que són un partit plural cadascú té la seva visió. Però, no eren ells els que deien que farien caure el pes de la llei sobre el Govern català per evitar la ruptura? No eren ells el que deien que la Constitución no ho permet, i punt? Ara em vénen a dir que els preocupa? Doncs a mi això em sembla contradictori, i per què no dir-ho, poc seriós. No eren ells els que volien enviar tancs i fer bombardejos?

O serà que les declaracions d'alguns polítics alemanys en favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya, gent que, d'altra banda no són tan fàcilment intimidats, té certa validesa i es veu com una amenaça real?

Per cert, em sembla que la tercera via va morir abans de néixer. Que li preguntin a en Duran. O a en Pere Navarro...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada