dijous, 26 de setembre del 2013

Oh! Europa

Tranquils, que no parlaré de la ja mítica sèrie de de TV3.

Aquest petit article l'hauria d'haver fet fa uns dies, ja que tant ràpid com va tot, ara sembla que pugi al carro d'algunes opinions.

Molt s'ha parlat de si Catalunya seguiria a Europa en cas d'un escenari d'independència, hi ha qui diu que no, que automàticament en quedaria fora, hi ha qui no ho afirma de forma tant taxativa, i hi ha qui diu que sí.

En el pretès cas que ens fessin sortir de la Unió Europea a causa de la independència (perquè al pas que va Espanya li faran sortir igualment, encara que diguin que va bé), s'obre un altre interrogant: voldrien els catalans tornar a entrar a la Unió Europea? En Xavier Sala-i-Martín ho va dir l'altre dia a El Món a RAC1, i és que si la Unió Europea, que ha acceptat un país com Croàcia, que s'ha independitzat per mitjà d'una guerra, i n'ha acceptat algun que s'ha independitzat mitjançant una declaració unilateral, si no accepta un país com Catalunya, que vol obtenir la independència de forma democràtica i pacífica, és probable que els habitants catalans no vulguin formar part d'aquella màfia, i menys tenint a Espanya bloquejant l'accés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada