dilluns, 16 de setembre del 2013

No ens volen ni els uns ni els altres

Ho han tornat a fer.

A les Espanyes es van fer caquetes quan degut a la Via Catalana, alguns països bàltics van donar suport a Catalunya. Suposo que deurien pensar que això provocaria una mena de reacció en cadena i tot el món diria el que, d'altra banda, pensen realment, i és que els pobles tenen dret a l'autodeterminació, i més quan el poble ho reclama.

Primer van fer allò tan típic de "si no ho miro és com si no existís", però una cadena de gent que recorre uns 400 quilòmetres és força difícil d'amagar, encara que contingui "figurants de cartró-pedra" o animals de granja.

Era obvi que recorrerien a les típiques tècniques mafioses de sempre i que "sembli un accident". El ministre d'exteriors va cridar els ambaixadors de Letònia i Lituània per picar-los el crostó. Uns s'han "rajat" i els altres estan en procés.

No entenc com hi ha espanyols que aplaudeixin aquestes tècniques, repeteixo, mafioses, perquè això l'únic que demostra és que si ho poden fer amb gent important com poden ser polítics estrangers també ho poden fer amb el poble espanyol. És increïble com són capaços de fer dir a la Unió Europea que si Catalunya s'independitzés, quedaria automàticament fora d'aquest organisme.

I és que aquest tipus d'amenaces no serveixen per apaivagar la voluntat dels pobles. Crec que això només serveix per aquell determinat grup que ja no n'estava convençut d'entrada de la independència. Els que sí que la volem ens és igual quedar fora de la UE, perquè ja han demostrat, abaixant-se els pantalons, que no ens volen. I països d'Europa que no són a la UE com Regne Unit, Andorra o Suïssa, no els va pas tan malament.

Escocesos, valons i flamencs, quebequesos, bascos... no deixaran de tenir el sentiment de poble només perquè la llei ho digui.

1 comentari: