dimarts, 17 de setembre de 2013

A l'escola

Ja hi tornem a ser.

Sí, sé que sempre començo amb les mateixes construccions, però és que la vida és cíclica, i més quan a l'altra banda sembla que hi hagi una cinta reproductora a la qual cada cert temps li premen el botó de "play".

Aquest cop intenten atacar arran d'una emissió del programa de notícies infantil-juvenil Info-K. En l'esmentada emissió tractaven amb els nens per als nens el tema de la independència i la Via Catalana, pel que he llegit, ja que no m'he vist el vídeo. Una imatge que a priori pot semblar graciosa, però que a certs llocs de la geografia espanyola no ha acabat de fer gràcia.

Primer sembla que se n'han fet ressò dos dels diaris mesetaris, ABC i La Razón (de l'amic Marhuenda), mitjans de comunicació imparcials on els hi hagi i gens sensacionalistes. Òbviament les opinions mesetàries no s'han fet esperar, recorrent al típic discurs de l'adoctrinament. Com si a les escoles només s'ensenyés a ser independentista i odiar Espanya.

Escoltin senyors i senyores mesetàries:

Primer de tot dubto que molts de vostès entenguin aquestes paraules ja que es tracta d'una llengua de bàrbars i toca-pilotes. D'altra banda, bàrbars i toca-pilotes que aporten gairebé un 20% a la seva economia.

Dit això, a les escoles catalanes s'ensenya català i castellà i anglès, matemàtiques i arts plàstiques i musicals, s'ensenya història i filosofia, i ciències. A mi mai els professors a l'escola m'han ensenyat a odiar Espanya, si més no, no l'Espanya plural, demòcrata i transparent que els habitants plurals, demòcrates i transparents que la formen. El que sí que m'han ensenyat, tant a l'escola primària i secundària, però sobretot al batxillerat i l'universitat, és a ser crític.

I sóc crític amb les coses que no es fan bé, i és per mi clar i diàfan que la transició no s'ha fet bé. I per tant, la democràcia que s'ha instaurat a Espanya és una falsa democràcia, que no és ni plural ni transparent. I l'Espanya que jo odio és aquesta Espanya naftalínica, amb olor de ranci i conservada amb formol. Doncs, si el ministre Wert vol espanyolitzar els nens catalans, i per espanyolitzar entén que estimin aquesta Espanya en blanc i negre, l'escola no és el millor lloc per fer-ho, perquè, insisteixo, allà s'hi va a aprendre català i castellà i anglès, matemàtiques i arts plàstiques i musicals, s'ensenya història i filosofia, i ciències. La resta s'aprèn a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada