dimecres, 12 de juny del 2013

Si ens haguéssim conegut en altres circumstàncies

Sóc dels que fins i tot abans de poder votar, pensava que l'aliança entre ERC i CiU era una gran fita. Ajuntar dos partits que s'anomenaven catalanistes sobiranistes i fins i tot independentistes, malgrat llavors no em semblava tant important el fet que fossin de dretes o d'esquerres, era una possible coalició.

És clar que quan jo encara no podia votar la crisi encara no havia tret el cap. Si aleshores aquests dos partits s'haguessin trobat, les condicions per fer les coses bé serien millors. S'han hagut de trobar en unes circumstàncies molt desfavorables, el desgast polític és enorme, sobretot per al que és al poder i la capacitat de gestió es minimitza amb cada dia que passa.

Les enquestes, com ja s'ha comentat en altres llocs, permeten una lectura determinada, en què es veu com els partits tradicionals, que s'han renovat més aviat poc, o bé ho han fet malament, baixen força, el partits que es decanten per deixar les coses com estan també baixen. I el curiós és que es pot llegir un traspàs de vots de CiU cap a ERC. Aquest és el cas més flagrant.

També veiem com IC-V "aconsegueix" vots del PSC i C's sagna el PP.

Si ERC i CiU haguessin fet més cas als seus impulsos independentistes s'hauria pogut avançar molt més en aquest tema, però llavors imperaven les dues mascotes més irreverents del panorama català: la Puta i la Ramoneta.

Us recordo que queda menys d'una setmana perquè acabi el termini de mecentage a Verkami per al joc de cartes de la Puta i la Ramoneta

I aquí van dos tuits, per als qui els vulgui llegir:

- Zygmunt Bauman defensa que una Catalunya independent pugui ser membre de la Unió Europea

- Cameron a Rajoy sobre l'autodeterminació: 'Cal deixar que la gent decideixi'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada