dissabte, 1 de juny del 2013

4 dades intrascendents sobre Catalunya i els catalans

Qui era la veu del Megazero?

Ferran Albiol, actor i titellaire que també fou la veu del Tomàtic i actualment fa de l'amic semi-invisible del Mic.

Qui és el futbolista català més golafre?

Com a bons rivals, el Barça té el seu representant i l'Espanyol també, encara que tots dos van jugar al Sant Andreu, que és per tant l'equip més golafre de tota Catalunya.

El defensa Manuel Doménech Comas és el representant perico: fill de Gurb (on hi ha la fàbrica de Casa Tarradellas) durant l'època daurada del Sant Andreu a mitjans dels anys 70, on es mantingué vàries temporades en zona tranquil·la, l'equip anava a fer un bolo a Matadepera quan Doménech va veure que s'hi celebrava una gran conillada. Sense dubtar i en un gest que esacndalitzaria qualsevol nutricionista esportiu actual es va fotre un conill sencer. L'endemà jugà partit i no va passar res.

Per la banda del Barça, l'internacional sabadellenc Eladio Silvestre, un dels grans centrals de la història blaugrana. Es va apuntar a un concurs de menjar costelles de be. La seva marca fou de 23. Ignoro si duien guarnició.

Qui són els campions de menjar calçots i de tintinologia de l'Star System català?

El presentador andalús Paco Vegara, presentador de concursos molt popular en aquells temps pel seu gracejo i les seves maneres una mica locazas va derrotar contra pronòstic i lògica al malaguanyat Jordi Estadella, un dels golafres i gourmets més distingits que hem tingut en un especial del Malalts de Tele, proclamant-se campió d'ingestió de calçots del nostre Star System... Sense formar-ne part, ja que venia de convidat des de Madrid.

Pel que fa a tintinologia, Gerard Quintana derrotà a Óscar Nebreda a Les mil i una.

Quin català té més rècords Guinness?

Un barman de Cornellà de Llobregat, Josep Masgrau, conegut com a Papitu i els seus fills (sempre en nom seu): 9 rècords batuts entre 1987 i 2005. Entre els seus rècords mundials homologats estigué la botifarra més llarga o la paella més petita, que li donaren molta popularitat arreu de l'Estat i a França. L'Ajuntament de Cornellà rebatejà el nom del carrer on es troba encara el seu restaurant per a dedicar-lo a ell.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada