dimarts, 30 d’octubre del 2012

Aliances enverinades

Albert Rivera, conegut majoritàriament per haver sortit gairebé nu en una campanya publicitària, i en menor mesura per la seva carrera com a advocat i per pertànyer al partit Ciutadans/Ciudadanos (C's), partit conegut per la seva campanya publicitària en la que Albert Rivera hi va participar gairebé nu, i, en menor mesura per la seva ideologia, ha proposat al Partit Popular Català i al PSC, o Nou PSC, formar una aliança anti-independentista.

El primer que se'm passa pel cap són deliris de grandesa que deuen haver passat pel cap d'Albert Rivera i el seu partit. D'entre els tres partits afectats el seu és el de menor envergadura, i per tant, fins a cert punt trobo lògic que intenti fer-se notar, tal i com ha fet el SI en alguna ocasió.

Una aliança C's-PPC per ideologia i forma d'actuar la trobo normal dins el panorama polític actual. Són dos partits que són unionistes, filo-hispànics, i en certa manera se'ls veu de dretes, diguin el que diguin, fins i tot van a manifestacions amb banderes del "pollo" de la maneta. He sentit gent que diu que C's podria ben bé ser un partit d'extrema dreta. Es més, Carina Mejías, ex-portaveu del PP al parlament es presentarà com a candidata en la llista de C's per considerar 'massa tou' el PP. Veure per creure.

D'altra banda, el PSC seria el tercer en discòrdia. Un PSC en hores baixes, amb un líder poc carismàtic (amb un carisma entre el d'una bota vella i Montilla) i poc conegut (segons l'enquesta de Feedback pel RACòmetre, només és el candidat idoni per enfrentar-se a Mas pel 13% dels votants del PSC, per darrere de Montserrat Tura i Carmen Chacón), partidari del federalisme (asimètric)(únic partit que hi dóna suport), que ha apartat velles glòries que dissentien del camí a seguir, i amb el PSOE també en hores baixes, que més que un partit polític sembla un reliquiari.

És obvi, doncs, veure en una aliança C's-PP-PSC qui seria el "bitxo raro". La meva lògica em porta a pensar que si el PSC, un partit suposadament d'esquerres, fa el més mínim gest d'acostar-se a dos partits ideològicament de dretes, el cataclisme que es pot produir tant en el sí del partit com entre els seus votants pot ser digne de veure menjant crispetes, al més pur estil Hollywood.

De mentres, entre els independentistes tampoc hi ha grans acords que ERC proposa, perquè els de SI diuen una cosa, Laporta una altra i les CUP no saben ni si tindràn representació parlamentària. Rivera es podria plantejar demanar-li aliança a PxC, però no sé qui en sortiria pitjor parat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada