dijous, 24 de maig de 2012

Top Secret - Final de Copa

Demà es jugarà la final de la Copa del Rei a Madrid, a l'estadi Vicente Calderón, i és clar, quan es barregen bascos, catalans i el centre de l'estat, Madrid, a més de quedar d'acudit és una combinació explosiva, i a sobre la Espe intenta apagar focs ruixant benzina.

L'equip d'investigació d'Això és es Colmo! (AeeC!) format per en Joan Vostè, en Miquel Fonts i un servidor hem arriscat la nostra pell per poder fer un reportatge a la capital de l'estat. També hem comptat amb l'ajuda del nostre expert en qüestions esportives, l'Unany Emèrit, el qual ens ha fet d'assessor.


La deessa Cibel·le observa atentament, esperant el moment en que els mortals vinguin i li ofereixin un títol esportiu. Fa tants anys que l'equip que venia tot sovint no ho fa que avui per avui li és igual l'equip que sigui, fins i tot si vesteix de blaugrana i parla català. A l'altra banda, Neptú, Déu del mar amb el sseu trident l'únic que fa és punxar calamars del típic "bocadillo de calamares", perquè per un cop que el veí pobre de la ciutat ve a oferir-li un títol ve la Espe i fa que la policia carregui contra els aficionats.

Tanmateix, aquests dies són especials, ja que es tracta dels separatistes bascos i catalans els que es passegen per la ciutat. Dues cultures i formes de ser i de viure molt diferents de "l'espanyola". Encara que els catalans són garrepes per definició, i jo en sóc l'exemple dels exemples, els bascos de Bilbao ho donen tot pel seu equip, fins i tot són capaços de quedar-se sense vacances d'estiu al Carib si és pel seu Athletic; uns diners que, d'altra banda poden venir bé per pal·liar part del dèficit que la comunitat pateix. És per això que la Espe i els seus companys ha autoritzat una manifestació "contra el separatisme", de manera que si la cosa es complica la rebuda serà, per sobre de tot, càlida.

A més, fonts fidedignes revelen que a l'estadi s'està instal·lant una megafonia espaterrant, megarrufolingolengo, per si a les aficions se'ls hi acut de xiular l'himne espanyol. Un himne que no té lletra i que per culpa d'això fa que els esportistes quedin malament en competicions internacionals, ja que mentre els altres canten ells no poden fer res més que escoltar. Total, que per només 27 segons que dura la versió abreujada estan fent-ne un gra massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada