dilluns, 7 de maig de 2012

L'Assassí de Banquers - Introducció

- Un crim curiós -

Ciutat de Banc-celona.

El detectiu Deixat de la Mà de Déu estava investigant l'escena del crim. Feia poc que hi havia arribat, gràcies a un contacte, i fins i tot abans que la policia. Tot i així, es van començar a sentir les sirenes que indicaven que els membres del cos policial eren a prop. El lloc on hi havia hagut el crim era una oficina d'un conegut banc, i la víctima, un banquer.

El detectiu Deixat seguia buscant proves, i de cop i volta l'inspector Metòdic li va fer un gest com de campar la boira. El detectiu es va ofendre doncs creia que la seva acreditació li donava tant de dret com al policia per ser allà. Tanmateix en Deixat no va abandonar, és més, va mostrar cert interès quan l'inspector va començar a interrogar els possibles testimonis.

Segons el que va poder escoltar en Deixat, les versions de tothom no tenien punts inconnexos, però ningú semblava saber què havia passat realment, i encara que ningú semblava dir cap mentida, era cert que res tenia sentit. L'inspector no semblava afectat per aquest tema i seguia prenent nota i apuntant les declaracions per a l'investigació.

El detectiu es va adonar de que allà no hi trobaria res més i va marxar, tot i que ningú el va trobar a faltar.

Caminava pels cèntrics carrers de la ciutat. La gent semblava que tingués pressa, i es movia de pressa i sense mirar ningú. En canvi, el detectiu avançava lentament i de tant en tant mirava algun aparador de botiga, però el seu cap seguia donant-hi voltes al curiós cas.

Finalment va arribar al bar que freqüentava i hi va entrar. L'amo del local el va saludar i li va preguntar:

- Ei Deixat! El de sempre?

En Deixat va fer un gest afirmatiu, i l'home li va servir un cacaolat. Amb el got ple va agafar el diari del dia i el va començar a fullejar. No hi buscava res concret, ni l'estava mirant amb atenció, només passava pàgines i llegia titulars. El món anava cada dia pitjor, les noticies eren cada dia més desesperants: més aturats, més delinqüencia, més desgràcies....

I ara, aquest cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada