"El nou esport nacional català: El tapa-tapa
No, no és una fruita de One Piece que et permet fer aparèixer a les mans racions ingents dechocos, montaditos, ensaladilla russa i seitons arrebossats:
Ho recordeu, no? Les obres de l’Estació de la Sagrera, parades per la troballa d’una vila romana.
Ara s’ha tornat a muntar el mateix sidral a Sabadell: Una magnífica torre del S.XIV sota els fonaments d’una casa.
Com que per la crisi les Administracions públiques no poden costejar el cost de les excavacions, els promotors, de vegades PYMES sense gaire calé, han de costejar la despesa diària de les excavacions, encara que el que s’hagi trobat sigui un simple i vulgar crani aïllat: 4000 €uracos al dia, Joan!
És per això que entre els capatassos s’ha posat de moda un esport importat d’Itàlia, on les excavacions del metro son una odissea degut a l’abundància de restes etrusques, republicanes i imperials que es troben per tot Roma (i altres ciutats). És el “coprire-coprire”, el “tapa-tapa”: les regles són senzilles:
REGLAMENT DEL TAPA-TAPA
1) El paleta trobarà una pedra o qualsevol altre material (fusta, bronze, ferro) que molesta. Per tal de treure-ho del camí, excavarà una mica i trobarà, oh sorpresa – verbi gratia – un bust de l’Emperador August, de quan era jove i encara es deia Octavi.
2) El paleta corre cap el capatàs i li diu “Mira el que he trobat, Paco”, “Jefe, mire lo que m’hencontrao ahí”, “Siñor, siñor, hay un bustah de la ípoca Imperiá roman’na y cab’ la posibilidá di que seah una templo comi las de mi país, Túnes”.
3) El capatàs contestarà “Tapa, tapa, que pillarem”
4) Si no es tapa a temps, vindran les autoritats i “game over”
5) Això no s’aplica a la troballa de sestercis, doblons i altres elements preciosos, en el cas del qual el capatàs i – si el capatàs es persona honrada – el paleta correran a un jutjat de primera instància abans de que algú s’apropii indegudament del que han trobat.
Aquest esport pot tenir un ampli ressò social, que no mediàtic, ja que si la premsa s’assabenta també pot suposar un problema."
per scaramanga
- Blogmaster de "Os Frikíadas"
- Blogmaster de "Fantasías Pixeladas de Ayer y Hoy"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada