dimecres, 15 de febrer del 2012

Ara que tinc tres anys (per trobar feina)

Si llegiu el meu altre blog, TDD-1, sabreu que fa poc que vaig acabar l'última assignatura que em quedava per acabar la carrera que estava fent. Quan tingui el títol seré Llicenciat en Química. Per sort, el Pla Bolònia no m'ha atrapat, tot i que notava el seu alè darrere meu, però això de ser graduat no m'acabava de fer el pes.

Realment, i sent sincer, no tinc gaires expectatives, ni ganes, d'exercir com a químic. De fet, ja he explicat en altres ocasions que, quan vaig entrar a Química podia haver acabat fent qualsevol altra carrera que no hagués requerit més d'un 7 de nota de tall, però preguntant amb gent de la classe (estava fent la via científica) un dels meus amics va dir que faria química, i com que les opcions d'altres companys no em convencien o no m'arribava la nota, llavors vaig entrar amb ell. Cap al principi vaig fer amics que m'han hagut d'aguantar aquests cinc/sis anys que he trigat en acabar.

I ara la lògica i el sentit comú diuen que m'hauria de posar a buscar feina, però la lògica no sempre és tal i el sentit comú és el menys comú dels sentits. Amb tants aturats, i cada dia que passa n'hi ha més, s'ha de ser fort moralment per trobar quelcom. Bé, aquí és on volia arribar i per això he dedicat tres paràgrafs per posar-vos en situació.

Ara tinc 23 anys, que els vaig fer el Desembre. Segons la reforma de no-sé-quina-cosa-i-ara-per-ara-no-m'interessa l'edat de jubilació ha passat dels 65 als 67 per no sé quines històries de la seguretat social, que cada cop més amb les retallades sembla l'inseguretat social, i per a tenir la pensió màxima tinc entès que cal haver treballat almenys 40 anys. Per tant, fent uns petits càlculs, si a 67 n'hi restem 40, em dóna 27, per tant, tinc un lapse de temps de tres anys per trobar feina, que no vol dir que m'hi hagi de passar tres anys seguits, sino que puc alternar.

Pot resultar curiós plantejar-se el dubte si trigaré més en trobar feina o en trobar nòvia, i realment, ser tímid no ajuda gaire a cap de les dues coses. Seguirem informant.

2 comentaris:

  1. Pitjor estic jo, que ja no podré cobrar mai la pensió mínima per un any XD (per posar quelcom). Més val viure al dia i anar tirant currículums i buscant "enchufes" on es pugui... Les opos... Diguem que són una altra opció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com diu el Scaramanga, les opos sempre estàn pero està molt complicat ara. Jo porto 8 anys cotitzant i pensar que encara em queden casi 40 anys per jubilarme es depriment tal i com està la vida xD

      Tema novia: Meetic, badoo. Hi ha 7 dones per cada home(encara que alguns cabrons les han/hem gastat xD)

      Elimina