diumenge, 29 de setembre del 2013

AeeC! News (2)

El senyor Bauzà ha portat a les Illes Balears la major manifestació, o una de les majors segons el nombre de manifestants comptats, amb el seu decret del trilingüisme, o TIL. Suposo que aquí també farà prevaldre la "majoria silenciosa", com ja van fer amb la Via Catalana els amics del seu partit. Poca broma, es parla d'unes 50.000 a 80.000 persones. AeeC!, ja s'ha dit més d'un cop, i si no ho dic ara, es solidaritza amb els "camises verdes".

Tornant a terra ferma, es veu que hi ha qui vol fer la pilota al PP, i són els germans espanyols de Ciutadans, UPyD. Bé, potser dir-ne germans espanyols, tenint en compte que els propis de ciutadans ja són espanyols, potser no seria l'expressió més encertada. Vaja, que si no hi ha UPyD a Catalunya és perquè ja hi ha Ciutadans i viceversa. Si al principi era el Wert el que volia "espanyolitzar" els nens catalans, ara els d'UPyD li ho posen fàcil.

Es veu que han fet una proposta per blindar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, i que òbviament el PP estarà encantat d'acceptar, amb la seva majoria absoluta.

És a dir, estan fabricant uns quants independentistes catalans més. Sembla que no es cansin de fer el ridícul. A cada moviment que fan denoten més la seva desesperació. Per sort, és possible que no haguem d'aguantar més aquestes escomeses molt més temps.

I relacionat amb els amics d'UPyD, no sé si sentir-me preocupat perquè em diguin escombraria, o riure del ridícul incessant que no deixen de fer. Fins i tot quan es parala de "separar bé, la vostra responsabilitat" s'ho agafen en clau política. D'això se'n diu paranoia.

En comptes d'Unión, Progreso y Democracia s'haurien de passar a dir Unimos Paranoias y Derechas, que potser és una definició més encertada del que són.

divendres, 27 de setembre del 2013

AeeC! News (1)

Ja ha passat el debat de política general, i ja hi ha qui s'ha tret la careta.

S'ha parlat dels dos temes que avui dia vertebren Catalunya, com són les polítiques socials i pressupostos i la consulta. Però això no és interessant.

Millor parlem de la TIL, la llei de llengües que el senyor Bauzà s'ha tret de la butxaca. Una mena d'intent d'arraconar el català a les Illes Balears, com a mínim allà l'anomenen català, a València en diuen valencià, que no és que m'importi, i a l'Aragó en diuen Lengua del Área del Pirineo Aragonés Oriental, o LAPAO, per als menys profans en la matèria.

Això ha aixecat polseguera, i una vaga indefinida de docents. El que m'agradarà comprovar és si això tindrà alguna conseqüència a les urnes balears en les properes eleccions o seguirà regnant el color blau als escons. Un gag del Polònia de la setmana anterior era ben explícit en la matèria: sortia el senyor Bauzà i deia que havien de fer assignatures en anglès... per exemple fer les classes de català en anglès. Curt i ras.

També seria notícia en Duran i la seva tercera via, que no es diu tercera via segons ell (crec que encara està ancorat en allò que es deia pacte fiscal), però és que es guanya l'adjectiu botifler a pols.

Sí que és notícia, tot i que no és d'estranyar, que en Rajoy aparegui en una televisió nord-americana (sense saber anglès, of course) i com que és un pallús, després intenti censurar l'entrevista perquè ha dit alguna cosa que no hauria d'haver dit.

I per acabar per avui, una reflexió.

La PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) és nazisme, els catalans són nazis, en definitiva, tot el que no li agrada al Gobierno és nazi, i fixeu-vos que sempre s'encarreguen de dir nazi i no "facha". I per què nazi i no feixista, si aparentment és el mateix? bé, us deixo amb aquesta petita reflexió.

dijous, 26 de setembre del 2013

Oh! Europa

Tranquils, que no parlaré de la ja mítica sèrie de de TV3.

Aquest petit article l'hauria d'haver fet fa uns dies, ja que tant ràpid com va tot, ara sembla que pugi al carro d'algunes opinions.

Molt s'ha parlat de si Catalunya seguiria a Europa en cas d'un escenari d'independència, hi ha qui diu que no, que automàticament en quedaria fora, hi ha qui no ho afirma de forma tant taxativa, i hi ha qui diu que sí.

En el pretès cas que ens fessin sortir de la Unió Europea a causa de la independència (perquè al pas que va Espanya li faran sortir igualment, encara que diguin que va bé), s'obre un altre interrogant: voldrien els catalans tornar a entrar a la Unió Europea? En Xavier Sala-i-Martín ho va dir l'altre dia a El Món a RAC1, i és que si la Unió Europea, que ha acceptat un país com Croàcia, que s'ha independitzat per mitjà d'una guerra, i n'ha acceptat algun que s'ha independitzat mitjançant una declaració unilateral, si no accepta un país com Catalunya, que vol obtenir la independència de forma democràtica i pacífica, és probable que els habitants catalans no vulguin formar part d'aquella màfia, i menys tenint a Espanya bloquejant l'accés.

dissabte, 21 de setembre del 2013

Des-banc-ats

Un conegut banc que patrocina la Fórmula 1 ha fitxat l'ínclit Rodrigo Rato com a assessor. La qüestió és com li sortirà la jugada a aquest banc.

Primer de tot he de dir que aquest és un dels bancs principals a nivell d'Europa i el primer, o dels primers, d'Espanya. És a dir, mou una quantitat enorme de clients, i per tant, de diners (pasta gansa). Dit això, ja es va veure què va fer aquest personatge amb una altra entitat bancària anomenada Bankia (abans Caja Madrid).

Vist això, només tinc dues coses a dir:

- La primera és que si tingués els meus estalvis allà, em preocuparia l'estat dels mateixos fins al punt de meditar canviar-los d'entitat (algun lector o lectora sap com funciona l'EVO aquest?).

- La segona és que no m'agrada que un personatge del qual ha quedat demostrada la seva eficàcia per enfonsar bancs, no només no estigui a la garjola, sinó que posi els peus en el principal banc del país. Espero que en el futur Estat Català no haguem de patir obscenitats d'aquesta mena.

Des d'AeeC! faig una crida a canviar els estalvis d'aquesta entitat com a protesta.

El temps a destemps (6)

El matí ha estat a una temperatura molt agradable a Esparreguera. De ben matí ha fet un xic de fred i tot per al meu gust, tot i que com ja dic dormo amb pijama curt i un llençol finet, finet, i per tant tinc més sensibilitat per als canvis de temperatura. Migdia suau.

La tarda l'he passat a Barcelona i he notat que feia CALOR. Amb majúscules. Tant quan m'he desplaçat des d'Esparreguera a Martorell fins a arribar a l'Arc de Triomf, on per cert, feien una fira de vins.

La resta de la tarda l'he passat al Parc de la Ciutadella, on hi feia una temperatura temperada i satisfactòria a l'ombra. El vespre a Esparreguera no ha estat pas fred i la nit es preveu suau, també.

divendres, 20 de setembre del 2013

Des-Espe-rats

L'amiga Espe ja ha tornat a parlar.

Va dir que es retirava de la primera línia de la política i això li permet fer el que feia però sense que se li llencin al damunt. I si no fos del partit que és ni fos partidària de la ideologia que té, seria una excel·lent política. He d'admetre que té carisma i capacitat oratòria, i una llengua viperina.

És clar que no és difícil fer-ho millor que en Rajoy. Deu ser com aquell al que "le echaron droja en el colacao", però es mou menys que un maniquí i en qualsevol comparativa surt perdent.

Tornant a la Espe, ara bé i diu que s'hauria de catalanitzar Espanya, i ens llença floretes als catalans i patatim i patatam, coses que quan era presidenta de la comunitat de Madrid, si ho pensava, no ho deia allà, potser sí quan venia aquí (recordem el cas de la parenta catalana).

Perquè, és curiós com venen i diuen meravelles de Catalunya i la seva cultura per després fotre un cleca ben forta. Vaja, que els agrada molt Catalunya, però no tant els catalans.

El que més m'ha agradat, com a tothom suposo, és quan li ha fotut la cleca al ministre d'Hisenda (el Montoro), dient que es recrea en l'augment d'impostos.

El que no m'ha acabat de convèncer és quan ha dit que a les escoles catalanes s'adoctrina segons el barem nacionalista. Es veu que tot el que no sigui el concepte d'"una grande y libre" i castigar els nens de cara al sol, per a ells és adoctrinament secessionista. El "pollo" que tenen muntat a les Balears, ¿també és adoctrinament secessionista?

dijous, 19 de setembre del 2013

D'aquí un any...

Bé, com tots sabeu, d'aquí un any, el 18 de Setembre de 2014 tindrà lloc el referèndum per la independència d'Escòcia.

Això em porta a diversos escenaris segons el resultat que es doni, referent a la consulta catalana.

- Si el referèndum escocès surt que no, des de la meseta es dirà, en cas que la consulta catalana sigui després... bé, seguiran dient que ens enviaran els bombarders i que ens clausuraran les urnes, però vaja, diran que al final sortirà que no perquè els catalans som uns cagacalces.

- Si el referèndum surt que sí i surten de la Unió Europea?, sent la consulta després, serà un somni humit per a molts mesetaris, que ja ens ho deien, i tot dependrà de com es resolgui la situació, però diran que el cas escocès inicia un precedent i que a Catalunya li passarà el mateix.

- Si el referèndum surt que sí i no surten de la Unió Europea? o s'arregla de manera ràpida, es dirà que el cas escocès no inicia cap precedent, perquè els dos casos no s'assemblen, encara que es contradiguin.

Conclusió? La meseta no perd mai.

dimarts, 17 de setembre del 2013

A l'escola

Ja hi tornem a ser.

Sí, sé que sempre començo amb les mateixes construccions, però és que la vida és cíclica, i més quan a l'altra banda sembla que hi hagi una cinta reproductora a la qual cada cert temps li premen el botó de "play".

Aquest cop intenten atacar arran d'una emissió del programa de notícies infantil-juvenil Info-K. En l'esmentada emissió tractaven amb els nens per als nens el tema de la independència i la Via Catalana, pel que he llegit, ja que no m'he vist el vídeo. Una imatge que a priori pot semblar graciosa, però que a certs llocs de la geografia espanyola no ha acabat de fer gràcia.

Primer sembla que se n'han fet ressò dos dels diaris mesetaris, ABC i La Razón (de l'amic Marhuenda), mitjans de comunicació imparcials on els hi hagi i gens sensacionalistes. Òbviament les opinions mesetàries no s'han fet esperar, recorrent al típic discurs de l'adoctrinament. Com si a les escoles només s'ensenyés a ser independentista i odiar Espanya.

Escoltin senyors i senyores mesetàries:

Primer de tot dubto que molts de vostès entenguin aquestes paraules ja que es tracta d'una llengua de bàrbars i toca-pilotes. D'altra banda, bàrbars i toca-pilotes que aporten gairebé un 20% a la seva economia.

Dit això, a les escoles catalanes s'ensenya català i castellà i anglès, matemàtiques i arts plàstiques i musicals, s'ensenya història i filosofia, i ciències. A mi mai els professors a l'escola m'han ensenyat a odiar Espanya, si més no, no l'Espanya plural, demòcrata i transparent que els habitants plurals, demòcrates i transparents que la formen. El que sí que m'han ensenyat, tant a l'escola primària i secundària, però sobretot al batxillerat i l'universitat, és a ser crític.

I sóc crític amb les coses que no es fan bé, i és per mi clar i diàfan que la transició no s'ha fet bé. I per tant, la democràcia que s'ha instaurat a Espanya és una falsa democràcia, que no és ni plural ni transparent. I l'Espanya que jo odio és aquesta Espanya naftalínica, amb olor de ranci i conservada amb formol. Doncs, si el ministre Wert vol espanyolitzar els nens catalans, i per espanyolitzar entén que estimin aquesta Espanya en blanc i negre, l'escola no és el millor lloc per fer-ho, perquè, insisteixo, allà s'hi va a aprendre català i castellà i anglès, matemàtiques i arts plàstiques i musicals, s'ensenya història i filosofia, i ciències. La resta s'aprèn a casa.

El temps a destemps (5.1)

Aquest matí a Esparreguera feia fred. Ja fa uns dies que a Esparreguera fa fred pel matí, cosa que m'obliga a posar-me pantaló llarg i dessuadora. Però a mida que m'acosto a Barcelona i el sol es lleva mandrós, es nota el microclima de la ciutat comtal capitanejat per la calor.

Migdia calorós, de fet ahir i avui, l'autocar que em porta de Barcelona a Esparreguera era un forn.

La tarda i el vespre han estat suaus a Esparreguera i tanmateix ventosos, ja que l'antena de TV es movia tant que anava tenint interferències constants. La nit es preveu suau, potser fresqueta, fins que em llevi demà amb fred.

El temps a destemps (5)

A l'Hospitalet de Llobregat és a punt de sortir el sol (cap a les 7:30, no es donarà gaire pressa el Lorenzo, avui). Nit serena, 20 graus amb un 20,7 de temperatura de xafugor.

Es preveu un dia de clima temperat però inestable amb un 70 % de possibilitats de precipitació i un 71% d'humitat realtiva.


dilluns, 16 de setembre del 2013

No ens volen ni els uns ni els altres

Ho han tornat a fer.

A les Espanyes es van fer caquetes quan degut a la Via Catalana, alguns països bàltics van donar suport a Catalunya. Suposo que deurien pensar que això provocaria una mena de reacció en cadena i tot el món diria el que, d'altra banda, pensen realment, i és que els pobles tenen dret a l'autodeterminació, i més quan el poble ho reclama.

Primer van fer allò tan típic de "si no ho miro és com si no existís", però una cadena de gent que recorre uns 400 quilòmetres és força difícil d'amagar, encara que contingui "figurants de cartró-pedra" o animals de granja.

Era obvi que recorrerien a les típiques tècniques mafioses de sempre i que "sembli un accident". El ministre d'exteriors va cridar els ambaixadors de Letònia i Lituània per picar-los el crostó. Uns s'han "rajat" i els altres estan en procés.

No entenc com hi ha espanyols que aplaudeixin aquestes tècniques, repeteixo, mafioses, perquè això l'únic que demostra és que si ho poden fer amb gent important com poden ser polítics estrangers també ho poden fer amb el poble espanyol. És increïble com són capaços de fer dir a la Unió Europea que si Catalunya s'independitzés, quedaria automàticament fora d'aquest organisme.

I és que aquest tipus d'amenaces no serveixen per apaivagar la voluntat dels pobles. Crec que això només serveix per aquell determinat grup que ja no n'estava convençut d'entrada de la independència. Els que sí que la volem ens és igual quedar fora de la UE, perquè ja han demostrat, abaixant-se els pantalons, que no ens volen. I països d'Europa que no són a la UE com Regne Unit, Andorra o Suïssa, no els va pas tan malament.

Escocesos, valons i flamencs, quebequesos, bascos... no deixaran de tenir el sentiment de poble només perquè la llei ho digui.

diumenge, 15 de setembre del 2013

El Temps a Destemps (4)

Ahir no vaig poder actualitzar la secció perquè per la tarda vaig tenir una reunió de monitors i vam aprofitar per celebrar l'aniversari d'un amic nostre, i vaig arribar tardíssim a casa i sense ganes de posar-me a pensar en el temps que havia fet. Tot i que en general, recordo que va ser suau a Barcelona, Eixample esquerre.

Aquest diumenge a Esparreguera pel matí ha fet bon temps tirant a fresqueta. Es nota que s'acosta l'hivern (tot i que primer hem de passar per la tardor).

Un migdia suau i la tarda ha estat freda, he hagut d'obrir l'altra part de la finestra de l'habitació perquè no em donés l'aire de ple. La nit es preveu frescota.

divendres, 13 de setembre del 2013

El Temps a Destemps (3)

Aquest matí ha estat ventós a Esparreguera. De fet ho ha estat tant que m'ha costat seguir la ràdio, amb interferències constants. Respecte la qüestió tèrmica no em puc queixar, no ha fet fred excessiu i no ha fet calor.

La tarda ha estat perfecta. Sense vent, sense fred, sense calor.

La nit es preveu suau.

dijous, 12 de setembre del 2013

El Temps a Destemps (2)

Aquesta nit passada ha fet fresqueta, crec que ja ho vaig dir ahir. De fet em pensava que m'havia refredat durant la nit, però ha estat una falsa alarma... crec.

El matí ha estat fred i el migdia ha fet una finta meteorològica, semblava que anava a fer calor, però res. També ha estat un dia ventós en general. La tarda ha estat menys freda que el matí.

La nit d'avui també es preveu (ai caram! he tornat a fer una previsió...) fresqueta aquí a Esparreguera.

Em podeu dir botifler (més o menys)

Ho confesso.

Ahir no vaig anar a la Via Catalana. El motiu no era cap altre que el fet que em feia mandra desplaçar-me. 'No és un bon motiu,' em podeu dir alguns de vosaltres. I pot ser que sigui cert. Això no treu que sigui independentista com el que més, perquè en un suposat referèndum, un sí d'algú que hi va anar i un d'algú que no té el mateix valor.

Ara bé, per compensar em vaig empassar sencer el programa especial del Cuní, des de les 16:45h fins les 23:00h.

dimecres, 11 de setembre del 2013

El Temps a Destemps (1)

La nova temporada d'Això és es Colmo! (AeeC!) comença de ple amb una nova secció que intentaré per tots els mitjans que sigui diària (o gairebé). És una mica absurda i inútil i és que tracta, bàsicament, de dir el temps que ha fet durant el dia. Tenint en compte que els noticiaris en fan cada dia una previsió, la cosa té més sentit. Aquí no enganyarem a ningú perquè ens basarem en fets contrastables, provables i totalment empírics.

Pel matí he estat a Esparreguera i ha fet un dia molt rúfol. No ha arribat a ploure, i a sobre ha fet fred. Bé, relativament, tenint en compte que tot l'any vaig amb pijama curt i avui no me l'he tret.

Per la tarda ha seguit fent un dia rúfol i això que no m'he mogut de casa. S'ha vist algun bri de sol en algun moment, però res destacable.

La nit es preveu fresqueta, demà us ho confirmaré (-merda! estic fent previsions-).

Feliç Diada!

Això és es Colmo! us desitja feliç Diada a tots els catalans!

PD: I també a tots aquells que no sigueu catalans, que no sigui dit.

dimarts, 10 de setembre del 2013

Pares i Peres

Sé que l'estàveu esperant.

I quan dic "Peres" no vull dir peres de fruita sinó de Pere, com a nom propi, i és que l'amic Pere Navarro ha tornat a fer-ne de les seves. Aquest home donaria per a un capítol del Polònia per a ell solet, i no faria falta ni guionistes ni actors secundaris.

De l'autor de "el rei hauria d'abdicar", "acabem amb els foralismes" i la seva expressió favorita "federalisme!", arriba el showman socialista amb una nova actuació:"no sabia que el meu pare era independentista".

Tot va començar quan, en algun moment de la seva vida, Pere Navarro va començar a militar al Partit dels Socialistes de Catalunya. Suposo que algun extraterrestre li va obrir el cap per examinar-li el cervell i en tancar-li de nou es va deixar alguna peça fora, típic cas en que hom desmunta un ordinador o un cotxe i en tornar-lo a muntar sobren peces, i a canvi li va imbuir una idea galàctica que es deia -federalisme-. Tothom sap que les cultures extra-espacials fan servir aquest sistema polític d'organització (excepte quan es tracta d'àliens violents).

La qüestió és que arribat cert punt deuria deixat de tenir contacte amb els seus pares, o això o és que potser fa poc que el seu pare és independentista, potser per portar la contraria al seu fill.

dissabte, 7 de setembre del 2013

Madrid és desestimada com a seu olímpica per al 2020

Sembla que va ser ahir que vaig deixar en hiatus el bloc. Hem estat certament ocupats tant jo com l'scaramanga, ja que a més d'aquest bloc tant ell com jo en portem cadascú dos més. Espero poder tornar a publicar entrades amb més freqüència ara que ja se'n va l'estiu i tornem al curs regular.

Senyores i senyors, sembla ser que les aspiracions narcisistes i gairebé lascives de Madrid s'han esfumat quan el senyor Rogge, president del COI, l'ha desestimat en primera volta entre les seves competidores directes, Tòquio i Istanbul. Els representants i altra gent que donaven suport a la candidatura, primer s'han quedat de pasta de moniato, i després han fet l'únic que saben fer que és buscar agents externs culpables.

Lluny de fer autocrítica s'ha arribat a acusar de corrupte el comitè, en aquella frase popular castellana "fue a hablar de putas, la tacones" (si algú en té algun equivalent en català li agrairia que m'ho fes saber), i és que el govern espanyol ja té prou feines per amagar les seves vergonyes i li hagués anat de perles allotjar els Jocs Olímpics a Madrid com a cortina de fum.

Com era d'esperar estic molt content pel resultat, ja que en la meva humil opinió Tòquio sabrà aprofitar molt millor aquesta oportunitat. Em sap greu pel madrilenys de bé, que d'haver-n'hi, n'hi ha, però Madrid no ha fet gaire per mi des que tinc ús de raó.