dilluns, 28 de gener del 2013

Això és mafia

Esclatava fa pocs dies un cas a Lloret que la premsa, i tota la maquinària mediàtica, relacionava, sense tenir-ne gaire idea amb la màfia russa. Poc se n'ha sabut, cosa totalment normal quan el cas està encara en mans del jutge, però de moment han engarjolat el tal Petrov sense fiança.

Això sí, certs sectors del periodisme i de la política no han trigat a associar màfia amb el senyor Crespo, amb Convergència i amb Artur Mas. Per exemple, certa política de dretes no ha trigat en demanar dimissions a tort i a dret quan a casa seva hi té un bon embolic muntat, amb tot això del Bárcenas. I dic casa seva, perquè ella mateixa admet sentir-se tant espanyola...

Mentrestant, a la meseta veuen brots verds per totes bandes, com si això hagués de tranquil·litzar el personal. Després de tantes mentides es creuen que ens podran fer veure la vida de color rosa només perquè ho diguin davant la càmera. Només cal escoltar una tertúlia d'en Xavier Sala-Martín o en Gonzalo Bernardos per saber per on ens atacaran la propera vegada.

Si poguessin, amb el permís dels mitjans de comunicació, ens farien creure que que el que ha dit Olli Rehn són afalacs cap el govern i les seves mesures econòmiques, aprofitant l'alta incultura en la llengua de Shakespeare d'aquest país.

divendres, 25 de gener del 2013

Sortir d'Europa

Des de fa uns dies, al Regne Unit hi ha un debat al que no se li ha donat gaire volada. Suposo que deuen ser ordres dels de dalt, als que no interessa que se sàpiga que al Regne Unit s'està debatent sobre un possible referèndum en què el poble ha d'escollir si vol seguir a Europa o sortir-ne.

Com deveu saber, el Regne Unit té certs pactes econòmics i diplomàtics amb la Comunitat Europea, cosa que fa que en els aeroports no s'hagi de passar per les duanes si es ve de qualsevol altre país de la Unió Europea (lliure tràfic de persones), per exemple, malgrat ells hagin optat per mantenir la seva moneda, la lliura esterlina (pound). Però la gent comença a estar farta de tanta austeritat, i s'ha pronunciat, i els governants han escoltat.

Justament com passa a Espanya. Hi ha dues parts del primer paràgraf que em tenen intrigat, és a dir que en Cameron (el de Titanic no, el polític), no només ofereix la possibilitat de fer un "REFERÈNDUM" sinó que a més es per veure si els seus ciutadans volen "SORTIR de la UE". Aquí, en canvi, no deixen fer ni un trist referèndum, i a sobre amenacen amb la sortida de la Unió Europea.

Sortir d'Europa... és bo o és dolent? No ho sé, no en sóc pas, d'economista, per poder valorar-ne els efecte. Per una part em sembla bé sortir d'Europa per tal de poder seguir polítiques econòmiques fora de l'abast de la Merkel i la seva malentesa austeritat, com a mínim fins recuperar-se, i després tornar-hi a ingressar quan les coses es calmin (no deixa de ser un mer tràmit burocràtic i administratiu... paperassa). D'altra banda, que un país sortís de la Unió Europea crec que causaria un daltabaix mai vist, ja que ningú mai n'ha sortit, crec recordar.

En fi... bo o dolent, com a mínim ho haurà escollit el poble.

dijous, 24 de gener del 2013

I a SOBRE, això

S'han fet últimament moltes bromes que contenen la paraula "SOBRE", i tot a causa del cas Bárcenas, que afecta part del Partit Popular. Com deveu saber, el tal Bárcenas repartia sobres entre els seus amics i coneguts de partit, que contenien quantitats gens menyspreables de diners, com a sobresou. En principi la justícia encara ho està investigant, i per tant el que es pugui dir sobre l'origen dels diners, la legalitat i totes aquestes coses, és presumptament.

El que sí que es pot dir és que Newton ho va deixar clar en el principi d'acció-reacció, o el que en aquest cas aplica, el principi universal de la justícia kàrmica. I és que se'n van guardar ben bé prou els polítics del PP quan els seus amiguets d'El Mundo van inventar/manipular tot allò dels comptes a Suïssa del President Mas. Ara que s'han girat les tornes i els d'El Mundo els apunten a ells, víctimes de l'hemeroteca, m'hi jugo el que vulgueu que no els deu fer gens de gràcia. A mi me'n fa, sempre i quan no penso en els 22 milions que, presumptament, en Bárcenas va desviar. Perquè això és molta pasta.

Però amb la justícia de pa sucat amb oli que hi ha en aquest país, 22 milions no es considera ni furt, ni robatori. Més aviat és un passi perquè alguna agència caça-talents l'enviï de pet cap a alguna gran empresa on farà d'assessor, cobrant una pasta gansa, més els milionets que ja deuen estar en lloc segur. És una pena que amb tots aquests robatoris amb força que hi ha per la costa de Girona, aquests lladres no vagin a casa dels polítics que desvien diners, que allà sí que es farien d'or, en comptes d'anar a casa de gent gran i indefensa. Al cap i a la fi... "quien roba a un ladrón, tiene cien años de perdón".

En fi, que tenim polítics podrits que mengen iogurts caducats.

dilluns, 21 de gener del 2013

Error 404 - Definició Not Found

Des de que CiU i ERC van donar a conèixer el contingut de la seva declaració de sobirania s'han dit moltes coses, i per sort o per desgràcia, també han passat moltes coses, i a AeeC! en agrada que passin coses, perquè així tenim teca.

Per exemple, tant IC-V com la CUP ja estaven més o menys d'acord amb el contingut inicial excepte algunes coses, i els socialistes, a priori també estaven d'acord excepte alguns punts. Dels verds i la CUP em puc arribar a creure que volguessin afegir temes relacionats amb afers socials, o alguna cosa de nomenclatura. En canvi, dels sociates, l'únic que veig és ganes de posar pals a les rodes.

Des que va tenir lloc dins el partit la batalla pel lideratge, on s'hi barrejaven noms com Carmen Chacón o Montserrat Tura, i en lloc seu va "guanyar" Pere Navarro, el PSC ha anat donant tombs, com el que s'ha quedat atrapat dins d'un fanguissar i hi dóna voltes intentant sortir-ne sense èxit. Per als sociates, aquest fanguissar es diu indefinició.

Seguint amb el símil, estan atrapats en un fanguissar en un dia de boira, on el futur no s'albira, i demanen ajuda a un amic seu que es diu "Federalisme", però aquest o no els escolta o no té prou força per treure'ls d'allà on són. I al cap i a la fi, són allà perquè el seu germà gran, que es diu PSOE, i al que sempre fan cas, els ha deixat allà perquè no molestin.

Total, que els maleïts socialistes dels nassos, cabuts ells, volen intentar convèncer tant a independentistes com a unionistes que el seu camí és l'única opció vàlida. I mentrestant, fan com el perro del hortelano, que ni come ni deja comer.

divendres, 18 de gener del 2013

Això és motiu de cesse

Avui estava escoltant la tertúlia de "El Món a RAC1" amb Basté i companyia (Jordi Barbeta, Toni Comín, Ernest Folch i Gemma Galdón) i en aquestes que ha sortit en antena el senyor Ferran Falcó, candidat de Convergència a Badalona, i pel que he pogut entendre, ell i els candidats de PSC i IC-V volen presentar una moció de censura en contra de l'actual alcalde, Xavier Garcia-Albiol.

Pel que he entès, el senyor Falcó va poder evitar que en Garcia-Albiol tornés a ser alcalde en les anteriors eleccions, però amb la seva abstenció s'hi va proclamar. Els tertulians, després de la trucada, s'hi han abraonat argumentant que ho diu ara degut a les males relacions existents entre CiU i PP, ben deteriorades, tot i que des del meu punt de vista, malgrat compro aquesta argumentació, també cal dir que no hi ha manera més científica de demostrar les coses que observar-les amb els propis ulls. Tothom veia que en Garcia-Albiol no era el millor alcalde que una ciutat pot tenir, però amb discursos populistes, al més pur estil C's, s'ha mantingut en bona posició.

Com a conclusió, dir que espero que els surti bé el pla per fer fora en Garcia-Albiol de la seva posició d'alcalde, tot i que això de que hi hagi un tripartit, no ho acabo de veure clar.

dijous, 17 de gener del 2013

Algèria vs Al Qaida

Ostatges morts: 34
Terroristes morts: 16
Ostatges salvats: 4


Edit: El govern d'Abdelaziz Bouteflika ha declarat que s'han alliberat 600 ostatges algerians. Cal agafar-ho amb pinces, tot i així

dimecres, 16 de gener del 2013

¿Europa? ¿Qué esh esho? *Shi* *Shi*

Amb aquestes paraules de l'inici deu haver pensat en Rajoy que això de la recomanació europea no va amb ells. La mateixa recomanació que diu que Espanya hauria de flexibilitzar el dèficit de les comunitats autònomes, així com Europa ha flexibilitzat el dèficit d'Espanya, cosa que demanava el senyor Mas-Colell.

El que no entenc és que aquella Europa que era la que deia d'una manera tant "convençuda" que Catalunya en sortiria en cas d'esdevenir independent (mai s'ha acabat de demostrar tal cosa), ara no existeix, i el que diu no té cap valor. A sobre, en Rajoy se'n va a fer una entrevista al Financial Times, on deu haver fet més el ridícul que altra cosa (per qüestions de traducció i interpretació, vull dir), i a sobre demana que aquells estats que puguin realitzar polítiques econòmiques d'expansió, ho facin.

Mentrestant, a Catalunya es deixarà d'aplicar l'euro per recepta per "ordres" del nostre estimat amic, el Constitucional, de moment durant el període de cinca mesos. Els sociates continuen en la seva indefinició, els verds segueixen liant-la i no hi ha acord del tot per a una trista declaració de sobirania. Els peperos i els de ciutadans es deuen estar "partiendo el ojete".

Per cert, em sembla que avui ha sortit el "de Güindous" (by Jean-Paul Desgrava) per dir que hi havia brots verds...

PD: *Pfffft...* Brots verds... doncs com no siguin brots de soja...

dimarts, 15 de gener del 2013

Catalunya té la major inflació... de pebrots

Avui han sortit unes dades econòmiques, que segons els programes informatius TN de TV3 i 8 al dia de 8tv, diuen que Catalunya ha patit els últims mesos una inflació per sobre la mitjana estatal. És a dir que la diferència entre preus i sous s'ha fet més gran. I ja n'estem farts, en tenim els collons inflats d'aquesta història, aquesta inflació també a crescut.

A sobre, el gobierno, a més de tenir un sou mínim interprofessional ínfim, les condicions que imposa per tal d'obrir un negoci propi i ser emprenedor fan que poca gent s'hi atreveixi. La gent té els diners guardats al banc o a casa, i no els traurà perquè ho digui un polític sense credibilitat, perquè hom aprèn de petit que s'han de guardar els calés per quan realment es necessiten.

Tinc ganes de ser independent per veure si les previsions tant catastrofistes d'aquells que tant defensen la unidad de ESPAÑA realment es compleixen i tornem, com cucs penedits, a les faldes de la madre PATRIA. Amb dos pebrots... inflats.

dilluns, 14 de gener del 2013

Ni anar en tren, es pot ja

Des de principis d'any ja són vigents les noves tarifes de transport públic, i com no podia ser d'altra manera, a l'alça. Si una persona de la mateixa ciutat de Barcelona ja ho troba car, i només és una zona, jo, que visc en tercera zona ni us ho explico...

Però no és d'això del que volia parlar avui. El tema del dia és que el senyor Puigdemont, alcalde de Girona, ha estat citat en el judici contra ell i l'Ajuntament de Girona per haver contractat trens de RENFE el dia 11 de Setembre, perquè la gent de Girona, Figueres i voltants pogués arribar a Barcelona i assistir a la manifestació per un estat propi.

Cal dir que els beneficis obtinguts es van donar al Banc dels Aliments.

Com sempre, els de sempre ja s'hi han hagut de ficar pel mig, perquè això de que la gent es manifesti al carrer amb Franco no passava, ja se n'encarregava ell mateix de que els sortís "el tret per la culata", i més si es tracta dels separatistes, rojos i maçons. Visca la democràcia.

N'estic convençut que si hagués estat un govern del PP que hagués contractat els trens perquè els honorables ciutadans haguessin anat a celebrar el "Día de la Hispanidad" a la plaça dels Països Catalans, no hagués passat absolutament res. Valors democràtics.

divendres, 11 de gener del 2013

Gallifa no tapa cap gestió amb la bandera, precisament

La localitat de Gallifa serà tema recurrent entre avui i demà degut a l'enginy dels seus representants. I és que amb tot l'enrenou que s'havia donat en una de les localitats del Maresme, no recordo si Sant Pol o Canet, que havien cremat la bandera espanyola que hi havia a l'ajuntament, i que havia fet sortir a la delegada del govern espanyol, o no sé quina història, ara a Gallifa han pensat en una "petita" solució.

Mini-bandera espanyola a la Casa de la Vila de Gallifa

Es tracta d'una bandera espanyola d'aproximadament un pam de llarg i que és l'única bandera que oneja a la façana de l'ajuntament. I és que pel que he sentit, la llei de banderes no especifica les mides que ha de tenir una bandera si aquesta és l'única que oneja en una institució de caràcter oficial. A uns metres d'aquest, hi ha diversos pals amb banderes de mida estàndard, entre elles l'Estelada i la Senyera, però com que no "formen part de l'edifici de l'Ajuntament" poden tenir-les lliurement.

Ara caldrà esperar a veure les reaccions de segons qui, i jo amb el meu pare feia broma i li deia que ara sortiria el pepero/pepera de torn a dir que portaria això al Constitucional. No us estrany, doncs, que en facin algun tipus de menció al Polònia...


Font foto: 324.cat via Twitter @324cat

dijous, 10 de gener del 2013

Qui t'ha vist i qui-ITV

No hem deixat passar ni dos dies des que sabéssim alguna cosa del cas Pallerols, que fins que s'ha mencionat jo desconeixia la seva existència (quan va succeir jo tindria uns 10 anys), que els polítics catalans ja han fet de les seves per donar més material als del Polònia.

En aquest cas es tracta del fill de l'ex-president Pujol, secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, l'Oriol Pujol. Es veu que està implicat, o d'alguna manera formant part, en alguna trama de tràfic d'influències en ITVs (Inspecció Tècnica de Vehicles).

I amb aquest cas i l'anterior tota CiU queda esquitxada per casos de corrupció.

És obvi, doncs, pensar que l'Oriol Pujol ha après del seu pare això de la política de "peix al cove", tot i que hi ha fet una mica de tuning i ha passat a ser política de "peix al cotxe". En fi, que com solc dir "No hi ha un pam de net".

dimecres, 9 de gener del 2013

Ai Duran, que et trincaran

L'home més net de la Península Ibèrica ha resultat estar ben cobert de ronya, i aquesta no se'n va ni amb Netol. Podria fer un acudit fàcil sobre el nom "Pallerols", que és el que el Duran semblava fer-se en sentir la paraula "Ministeri" (oh, espereu! Ja l'he vessada...).

Donacions per aturats han engreixat durant anys les arques d'un partit que cada dia s'acostava més als sectors més rancis de la Lliga Regionalista. És hora de posar-hi sàvia nova i treure'n la merma burgesa i de "peix al cove" del partit.

Sembla que serà Junqueras el que s'encarregui d'ordenar el suplicatori que defenestrarà Duran davant tota Ass-Pain, de la Pell de Brau d'Espriu (és el seu centenari, així que colo la falca). Si és així, no hi ha dubte de que Artur Mas s'ha tret de sobre un gran pes i n'ha guanyat un altre: Junqueras és sense cap mena de dubte qui porta els pantalons a Catalunya. No me'n queixaré pas, no...

dimarts, 8 de gener del 2013

Ave Rajoy, els que marxaran et saluden

¡¡20 anys!!

20 anys és el que ha trigat l'AVE en arribar al nord. Una obra que ha trigat gairebé una generació en ésser construïda, que durant el procés de construcció, segurament s'hi ha anat inflant el pressupost, i per tant deu haver acabat tantes vegades més cara que quan es va començar; una obra que no aporta gairebé res, i que més aviat veig que farà pujar els preus de les ciutats per on passi.

Ara sí, ara venen tots a fer-se la foto de rigor, tal i com mana el protocol. I els discursets...

En Mas ha estat políticament correcte, tot i que hauria pogut ser un xic més incendiari. Per un cop que en Rajoy es digna a venir... L'alcalde de Girona sí que ha estat més "destroyer" en aquest aspecte. El príncep ha fet una part del discurs en català, cosa que l'honora. I en Rajoy... Ai, en Rajoy.

Ve aquí i fa el discurs de que tots els espanyols aquí i tots els espanyols allà. No senyor, no tots els espanyols són iguals ni tots tenen les mateixes necessitats, aquí rau la gràcia. En la varietat es troba el gust. Doncs això, que ve aquí i encara li haurem de donar les gràcies perquè aquesta obra hagi trigat vint anys a realitzar-se, i encara dinamitin el corredor mediterrani en favor del corredor central.

Trobo, a més, que per ser el "presidente de todos los españoles" no s'ha dignat ni a parlar la llengua que es parla aquí, com sí que ha fet el príncep. De fet, fins que no em demostri el contrari, per mi que no parla ni gallec.

divendres, 4 de gener del 2013

¿Per què el referèndum només afecta Catalunya?

S'han dit moltes coses sobre el referèndum sobre l'autodeterminació que planteja fer el Govern de Catalunya durant aquesta legislatura. I cada dia se'n diuen més, però és inevitable.

D'una banda estan els unionistes (una d'aquelles paraules que es posen de moda durant una temporada) que s'aferren com poden a tots els mitjans possibles, amenaçant al personal com si fossin uns mafiosos. Aquests diuen de tot, però últimament s'han aficionat a la lectura d'un llibre al que no havien fet ni cas, i que es diu Constitució. No paren de citar articles que impedeixen a Catalunya fer un referèndum, enviar-hi els tancs, tancar el president de la Generalitat a la presó, o invalidar els resultats.

D'altra banda, de tant en tant apareixen declaracions que diuen que un poble ha de poder escollir el seu futur, que la Constitució sí que permetria a Catalunya fer un referèndum, i demés.

I finalment estan els del Govern que diuen que el referèndum es fa aquesta legislatura sí o sí.

Una de les excuses que està de moda és que no es pot fer un referèndum a Catalunya perquè és un tema que no només afecta a tots els catalans, sinó que afecta a tots els espanyols. Però això és fàcilment rebatible i us ho demostraré.

Si Catalunya fa un referèndum i surt que "no vol ser independent", només afectaria als catalans, que només hauríem d'aguantar ser la riota de gairebé tot espanyol, i fins i tot dels catalans que no volien ser independents. Però...

I si sortís que "sí vol ser independent"?

Si Catalunya fa un referèndum i surt el "sí" majoritàriament, els catalans serien catalans i els espanyols seguirien sent espanyols, i per tant el resultat del referèndum no afectaria als espanyols.

dimecres, 2 de gener del 2013

Avui, Catalunya-Nigèria

A falta de tenir seleccions esportives 100% catalanes, ens hem de conformar amb un partit de costellada un cop l'any, no sigui que a sobre ens empatxéssim amb tant de torró, vi, cava i neules...

Òbviament, és un gran dia per a la reivindicació dels drets dels catalans i això segurament es notarà. Més que de costum degut a la manifestació de l'11-S i els últims esdeveniments polítics. També avui s'estrena el nou equipament by Custo, el qual ja hem deixat clar en aquest bloc que no ens agrada gens.

Estadi Cornellà-El Prat

La cita és a les 19:00 a l'estadi de l'Espanyol, Cornellà-El Prat. Si us afanyeu encara podríeu trobar entrades a la venta. Tot i així, tant si trobeu les entrades exhaurides com si us fa massa mandra desplaçar-vos el partit el retransmeten per la radio, per exemple a RAC1 estaran els d'esports amb els de La Segona Hora, i també el fan per TV3 i Esport3.

dimarts, 1 de gener del 2013

¡Bon Any Nou!

Doncs això, bon any nou a tots els lectors d'AeeC! tot i que tal com estan les previsions pel 2013 quasi que podríem passar directament a celebrar l'entrada del 2014...

Bon Any a tothom!